Klar beskjed fra løypekjørerne: Ta med dere skia og kom dere ut

FINE LØYPER: Skiløypene i Horten kommune er fortsatt fine.

FINE LØYPER: Skiløypene i Horten kommune er fortsatt fine. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Inngangen til vinterferieuka er perfekt for skigåere i Horten kommune. Det melder Horten Skiklubb.

DEL

Forholdene på Skoppum og Nykirke er perfekte. I Horten ga mildværet denne uka litt utfordringer for skiløypene før snøfallet kom natt til fredag.

– I Horten har vi ikke mer snø enn nødvendig for gode løyper. Vi våget ikke å bruke løypemaskinen på golfbanen når vi kjørte opp sporene fredag. Da hadde vi heldigvis snøscooteren i bakhånd, sier Steinar Jovall  i Horten Skiklubb.

Det er golfbanen og områdene ved Vassbånn som er de mest utfordrende når det blir mildvær.

– 20 centimeter til med snø, så hadde alt vært perfekt, sier Jovall.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE TIMER: Steinar Jovall og de andre løypekjørerne i Horten bruker mange timer for å sørge for flotte skiløyper i Horten kommune.

MANGE TIMER: Steinar Jovall og de andre løypekjørerne i Horten bruker mange timer for å sørge for flotte skiløyper i Horten kommune. Foto:

LES OGSÅ: Raser mot turgåere i skisporene: – Jeg forstår ikke hva de tenker med!

Likevel er det nok til at planen nå er å bruke løypemaskinen natt til lørdag, og ha preparert hele løypenettet i Horten.

– Da vil det være perfekt også i Horten, i tillegg til Skoppum og Nykirke. Så oppfordringen er helt klar: ta med dere skia, folkens – og kom dere ut i løypene, sier Jovall.

Å kjøre over hele løypenettet i Horten tar tre til fire timer. Steinar Jovall anbefaler folk å bruke nettstedet skisporet.no.

– Det er oppdatert med hvor løypene går, og det er fargekoder som forklarer hvor lenge siden løypene ble preparert. Er sporet farget grønt er det null til tre timer siden det ble kjørt opp, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken