– Det var mange gode kandidater, så at jeg ble tilbudt jobb er litt uvirkelig. Jeg er fortsatt litt nervøs, men mest av alt gleder jeg meg.

LES OGSÅ: Hortensmann gjorde nesten rent bord

Flere ganger prisbelønt

Det sier Alexander Svanberg, som fikk jobbtilbudet fra kommunen for noen dager siden. Nå får han kontor på rådhuset, og vikariatet varer ut året.

LES OGSÅ: Inger Lise Hansen skal leder kommunens kommunikasjonsarbeid

Svanberg er hortensmann, tidligere journalist i Gjengangeren, flere ganger prisbelønt avisfotograf, og har de siste par årene jobbet som journalist i Jarlsberg Avis i Holmestrand. Han bor i Horten, og medgir gjerne at han i grunnen syns det er flott å også ha arbeidssted i hjembyen.

Dialog og identitet

Som kommunikasjonsrådgiver skal 37-åringen iverksette strategien som Inger Lise Hansen har arbeidet med. Kommunen ser behovet for å bli bedre på flere ting: Å bygge dialog med innbyggerne, skape identitetsfølelse og, ikke minst, forenkle et tidvis krøkkete språk slik at budskapet kommer bedre fram.

LES OGSÅ: Feiret nye nettsider med tommelen-opp-kake

– Jeg har heiet på Horten hele livet, og registrerer med glede at flere innser at mulighetene er akkurat her, sier Alexander Svanberg. Han tiltrer 26. april.