Når kommunestyret har sitt møte i dag, skal kommunebudsjettet for 2018 og hvordan Horten skal bruke rundt halvannen milliard kroner opp som den viktigste saken.

Sannsynligvis blir det uten særlig debatt. Det som flertallspartiene – Arbeiderpartiet, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet – la fram som sitt forslag for tre uker siden, har nå blitt justert for å favne flere.

LES OGSÅ: Det første framlegget – Bevilger tre millioner ekstra til kommunebudsjettet i 2018: – Vi viser stor edruelighet

– Enda bedre

– Etter å ha lagt fram budsjettforslaget vårt i formannskapet ble vi enige om å lytte til innspill, høre hva andre ville ha med og så gjøre eventuelle endringer før kommunestyret. Det har vi gjort nå. Budsjettet er blitt enda bedre, sier ordfører Are Karlsen (Ap) og legger fram nyhetene som påvirker innbyggerne, unge og gamle.

– Etter å ha redusert investeringene, blant annet til parkeringshus, holder vi oss under de tre millionene med reduserte avsetninger som vi beskrev da vårt første forslag ble lagt fram, sier han.

Idrett og kirke

Det er brukerne av Borrehallen og kirken som i første omgang får merke at budsjettet har blitt enda bedre. Vi har tidligere omtalt at utskiftningen av gulvet i Borrehallen flyttes fram til 2018 i en annen sak. Når det gjelder kirken økes støtten der betraktelig.

– Vi øker støtten med 400.000 kroner neste år. Vi gjør dette samtidig som vi stiller krav om effektivisering hos dem i de påfølgende årene.

– Kravene er ikke verre enn dem som andre i kommunen har. De er på samme nivå, sier ordfører Karlsen og forteller at budsjettendringen kommer slik at kirken slipper å redusere tilbudet til innbyggerne i 2018, sier ordfører Karlsen.

LES OGSÅ: Opposisjonen om flertallsbudsjettet: – Vi vil ha strammere linje

Allaktivitetshus i Åsgårdstrand

Også når det gjelder allaktivitetshuset i Åsgårdstrand har flertallskameratene sett behov for å ta en tenkepause.

– Vi har registrert det store ønsket om et allaktivitetshus, og har også fått med oss at en del mener art vi gjennom å droppe en stor renovasjon av barnehagene, salg av tomtene og sambruk mellom barnehage og allaktivitetshus kan komme rimeligere ut.

– Vi stopper derfor opp litt, og får utredet kostnadene med dette, sier ordføreren og forteller at de også vil be om en utredning om hvordan dagens skolebygning og gymsal kan fungerer som aktivitetshus.

– Bare så det er klart; Vi lover ikke noe, men vil ta en ny runde og se på alternativene.

– Og mens vi enda er i Åsgårdstrand, så kan jeg love at det blir veilys fram til idrettsplassen der neste år. Vi endrer de opprinnelige planene om montering 2020 fram til 2018, sier ordfører Are Karlsen på vegne av flertallspartiene.