Gå til sidens hovedinnhold

I dag har filmen om Vervenfestivalen premiere

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag er det kinopremiere på #HortenLoves film om Vervenfestivalen i år.

Det er mangfoldige timer med film og råmateriale som ligger bak den nye #HortenLove-filmen fra årets Vervenfestival, så det har ikke vært noen enkel jobb for produksjonsselskapet HocusFocus og oppdragsgiverne å kutte den ned til fire begivenhetsrike minutter.

– Vi har vært nødt til å drepe mange darlings og fine scener, men så har det blitt en veldig bra film, sier Lene Albertsen med et smil.

LES OGSÅ: Festen fortsetter

Forhåndsvisning

Selv om hun ikke akkurat er uhildet i karakteristikken føler hun seg trygg på at den ferske #HortenLove-filmen vil slå an.

– Vi hadde en prøvevisning for #HortenLove-styret og fikk svært gode tilbakemeldinger. De var storfornøyde. Det var også våte øyekroker og rørte ansikter, så vi har nok fanget sjelen og det beste hortenske i festivalfilmen vår, sier hun.

– Derfor er det moro at Horten kino stiller opp med den største salen sin til den offisielle verdenspremieren fredag rett etter middagstider, legger hun til.

– Selvfølgelig gjør vi det. Det er så mye positivt og fint i Horten for tida. Da er det også naturlig at kinoen er med, sier kinosjef Cathrine Aashamar.

Gratis premiere

Den første ordentlige visningen av årets Vervenfestivalen-film er gratis.

– Vi deler ut gratis billetter til dem som kommer, og gjør det etter først-til-mølla prinsippet. Det betyr altså at det er 243 personer som får med seg premieren, men hvis pågangen er stor kan det hende at vi kjører en ny filmrunde etterpå, sier kinosjef Aashamar.

 

Fest på Glassmagasinet

Etter premieren på Horten kino vil dem med kinobillett kunne gå opp til Glassmagasinet for en gratisfest og gjenskape noe av årets Verven-stemning med palmer, grilling og moro.

– En av årets fulltreffere på årets festival var Apache Dæncers på Møringastranda. Derfor har vi hentet dem til premierefesten vår på Glassmagasinet. Vi skal surfe og palmesvaie på stemningen fra i sommer, sier festivalsjef Henrik Lysell.

LES OGSÅ: Investorene vil bruke over 110 millioner kroner i havna: Her er Snøhettas ferske skisser

Alle får

Hvis man ikke har tid eller anledning til å være med på fredagens kinopremiere eller etterfest har #HortenLove sikret at alle får sett filmen.

– Vi legger ut den ferske Vervenfetstivalen-filmen til fri benyttelse, deling og spredning til så mange som mulig fredag kveld.

– Vi håper at så mange vil benytte anledningen til å spre det glade budskapet med mye #HortenLove og Vervenfestivalen-kjærlighet til så mange som mulig.

– Vi her i Horten har så mye å være stolte av. Og bør vise det til mange, sier Lene Cathrine Albertsen.

Kommentarer til denne saken