Gå til sidens hovedinnhold

Havnevesenet har investert 12 millioner på Langgrunn

Artikkelen er over 3 år gammel

Havnevesenet fester bort areal til RS Tunet på Langgrunn. Satsingen har kostet havnevesenet 12 millioner i investeringer.

Nå vil RS Tunet leie mer areal på Langgrunn. Området der Viking Spedisjon har stållager, er det mest aktuelle. Det kommer fram i møter havnevesenet har hatt med RS Tunet. Tirsdag var saken til orientering i havnestyre.

12 millioner

Horten havnevesen har til sammen investert 12 millioner i ulike tiltak på Langgrunn som følge av etableringen til Redningsselskapet. I hovedtrekk består investeringene i miljøopprydding av forurenset grunn på den tidligere Branntomta, ny kjørerampe for båter, nye flytebrygger, mudring, nytt dekke og oppgradering av vei med mere. Vestfold fylkeskommune har vært med å betale for opprydding av forurenset grunn.

LES OGSÅ: Nå kan du flytte inn her 

Flytte stållageret

Horten havnevesen har hatt parallelle møter med Viking Spedisjon med ønske om å flytte dagens stållager på Langgrunn da dette ligger på ønsket areal for RS Tunet AS. Forutsatt at det ikke representerer ytterligere kostnader for Viking Spedisjon å flytte sitt stållager, er Viking Spedisjon innstilt på å flytte sitt lager.

(Saken fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Vil bygge en attraksjon for Europa på Borre 

Pir og molo

Redningsselskapet, gjennom eierskap i selskapet RS Tunet AS, har inngått to festeavtaler på totalt cirka 23 dekar med 40 års varighet på Langgrunn. I tillegg har RS Tunet AS inngått leieavtale om bruk av midt pir og søndre pir, moloen, i selve havnebassenget.

Vil passe godt inn

Havnefogd Espen Eliassen vurderer henvendelsen fra RS Tunet AS som både interessant og ønskelig. En ytterligere utvidelse av Redningsselskapets aktiviteter vil passe godt inn i det som allerede er utviklet på Langgrunn. I tillegg vil det kunne representere flere arbeidsplasser i Horten, direkte og indirekte. Havnefogden tror at satsingen til Redningsselskapet vil bidra til en økt omdømmebygging for Horten.

LES OGSÅ: Ny havn for «Vederøy» på Linden – det kan gi nye muligheter for Horten 

Ønsket kjapt svar

– Vi vurderte det som om RS Tunet AS ønsket et kjapt svar og at det derfor var behov for en rask behandling. Havnevesenet har forelagt RS Tunet mulighet til å forhandle om og inngå en festeavtale på ønsket areal. Per i dag har vi ikke mottatt en endelig tilbakemelding om størrelsen på arealet som RS Tunet ønsker seg, og derfor har det ikke vært mulig å framforhandle et endelig forslag til festeavtale. Partene er enige om at avtalene skal bygge på samme lest som allerede inngåtte avtaler. Festeprisen vil være bestemt av gyldig takst, forklarte havnefogd Espen Eliassen i havnestyret.

Kommentarer til denne saken