Plan- og eiendomsansvarlig i Horten havnevesen, Ellen Strøm Hassum, forteller at mye av jobben vil være utført i løpet av 14 dager. Men allerede nå kan du se at deler av bygget er borte og at byen åpner seg mot sjøen.

Bit av byen forsvinner

– Rivingen skaper nye muligheter for utvikling i Horten. Samtidig har jeg full forståelse for at det som skjer er litt vemodig for tidligere ansatte som gjennom mange år har hatt jobben sin i dette bygget. Jeg har fått tilbakemeldinger på det, sier Strøm Hassum til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Havnefogden vil friste investorene til Horten 

Den store industrihallen ble satt opp for rundt 40 år siden, og en betydelig del av bybildet forsvinner over i historien. Virksomheten til Norsk Stål fortsettere med full styrke i Horten Industripark på KJV.

Omfattende jobb

– Rivejobben ble utlyst etter reglene vi må følge. Sju tilbydere meldte seg, og vi skrev kontrakt med AF Decom. Rivingstillatelsen ble gitt sist mandag, og allerede onsdag var to store gravemaskiner på plass. Jobben er omfattende, for hallen består av mye stål. Det blir kuttet i passende biter, og alt stålet går til gjenvinning. Så er det penger i skrapstål, og verdien blir avregnet mot den prisen maskinentreprenøren skal ha for oppdraget. I bygget er deg også noe bygningsmateriale som blir kjørt til godkjent mottak, forteller Ellen Strøm Hassum.

LES OGSÅ: Odd Rune Nærsnes stor-optimist på vegne av industriparken 

Etter at bygget er borte, tar havnevesenet fatt på jobben med å forskjønne området som inngår i sentrumsplanen for hele havneområdet.