Gå til sidens hovedinnhold

– Horten Gård oser av historie!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På 1600 tallet var Horten Gård en bondegård og skysstasjon, med hest og vogn, De drev også og fraktet folk med robåt til og fra Jeløya. Det er faktisk denne gården som senere gav navnet til Horten kommune.

Men for cirka 200 år siden utviklet Marinen sin hovedstasjon på det som deretter fikk navnet Karljohansvern. Vår generasjon må ikke nå stjele denne historiske kulturskatten i fra de kommende generasjoner. For så å overlate denne kultur arven til profittjegere! Det er bare å se på det flotte oversiktsfotoet som Svend Aage Madsen har tatt av Horten Gård og som fulgte med det engasjerende innlegget til Alf Henriksen i Gjengangeren den 4. mars, så vil en kunne forstå hvilket fantastisk kulturminne dette er.

Personlig går jeg med - andakt og følelse - når jeg spaserer gjennom gårdstunet, fordi det oser av historie, og som innflytter, skulle jeg gjerne vite mer om historien. Så med alle de fantastisk kreative folka vi har her i Horten, kan jeg ikke forstå hvorfor denne unike attraksjonens historie er så lite kjent for mange av oss.

Det må da være mulig å få til en liknende ordning som jeg leste om i Gjengangeren den 2. mars, hvor enhetsleder Linda Berglund fortalte om et veldig positivt samarbeide med blant annet Maren Wegge fra Midgaard Vikingsenter, Borrehaugene og Gildehallen og Thon Hotel Hortens direktør Tirill Sægrov. Disse tre kreative damene vil lage en pakkeløsning og mener at det å kombinere kultur med reiseliv vil gjøre kommunen mer attraktiv, for både innbyggerne og tilreisende.

Noe som igjen kan skape nye arbeidsplasser. Jeg håper derfor at politikerne vil samarbeide på tvers av partigrensene, for å redde HORTEN GÅRD, vår felles kultur arv, for våre kommende slekter.

Kommentarer til denne saken