Gå til sidens hovedinnhold

Utfordres fysisk og psykisk under vandretur gjennom Vestfold

Artikkelen er over 4 år gammel

En gruppe ungdommer skal utfordre både hodet og kroppen når de over tre dager skal gå gjennom Vestfold på 59 grader nord.

– Dette blir den beste 59 grader nord noensinne. Ungdommene kan forvente seg tre utfordrende og spenningsfylte dager, forteller Cathrine Eriksen fra Horten frivilligsentral som er arrangør av 59 grader nord.

Med en ny tvist på den fire år gamle tradisjonen er det umulig for ungdommene å gjette seg fram til hva årets utfordringer går ut på, ifølge Eriksen.

Kreativitet

Opplegget starter på roklubben i Horten, mandag morgen. Tre dager senere skal deltakerne ha tatt seg fram til Høyt og lavt i Steinsholt. De skal både telte i lavvo og sove på turisthytte. På veien får de ulike oppgaver som må løses.

– Ungdommene må bruke fysisk styrke og kreativitet for å gjennomføre oppgavene og komme i mål. Dette blir en lærerrik opplevelse. Jeg tror deltakerne kommer til å erfare at de er tøffere og i stand til å gjøre mer enn de tror, sier Eriksen.

Turen skal også være med på å introdusere ungdommene til ukjente deler av nærområdet.

– Vi følger de blåmerkede stiene til turistforeningen, det gir ungdommene mulighet til å bli kjent med flotte turområder, uttaler Cathrine Eriksen.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: – Å kjøre vannscooter der ute er ikke moralsk riktig

Mer aktivitet

Hun håper at det kan bidra til å gjøre flere unge aktive og ta i bruk nærområdet.

– Flere av dem som har vært aktive som barn slutter med den fysiske aktiviteten når de kommer i ungdomsårene. Det er det ingen grunn til. I den alderen bør du holde deg i regelmessig aktivitet. Samtidig er fysiske aktiviteter sosialt. Det kan være med å etablere vennskap som varer fra du er ungdom og livet ut, sier Eriksen som mener at også 59 grader nord er med på å skape nye vennskap.

Hun synes at 59 grader nord virker som en flott måte å bruke et par feriedager på. 

– Turen er med på å gi spenning i hverdagen. Nå på sommeren er det perfekte å være ute. Badetøyet må være med på turen, det kommer garantert til å bli brukt, forteller Cathrine Eriksen.

LES OGSÅ: Mia Falch (16): Drømmer om OL en gang i framtida

Viktig med samarbeid

Ungdommene som deltar er mellom 13 og 18 år. Hvor mange som kommer er uvisst, men tidligere har det kommet opp imot 50 stykker. Deltakerne deles inn i grupper som skal konkurrere om førsteplassen.

– Jeg tror det blir gøy å kjenne på konkurranseinstinktet. Det er ikke om å gjøre å være sterkest eller i best fysisk form. Poengene blir gitt ut ifra hvor godt laget klarer å løse oppgavene. Samarbeid er en viktig del av opplegget, forteller Eriksen.

Hva oppgavene går utpå forblir en hemmelighet.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Spent på oppmøte

Omtrent 40 ungdommer har vist interesse for årets 59 grader nord.

– Det blir spennende å se hvor mange som tar utfordringen, sier Cathrine Eriksen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.