Gå til sidens hovedinnhold

Fengselet inviterer til rømmegrøt i fluktstol

Artikkelen er over 4 år gammel

På Superlangdagen 6. juli åpner Horten fengsel dørene sine, og inviterer til salg og matservering.

De innsatte i fengselet har i fire måneder laget lekebiler, fuglekasser, insekthotell, tennbriketter, værstasjoner og tepper. Dette skal de selge på Superlangdagen, torsdag 6. juli. Da arrangerer nemlig Horten fengsel marked i bakgården.

Stolt av tiltaket

– Det er artig at det er ting de er så stolte av å ha laget. Det betyr mye for meg som fengselsinspektør at de innsatte synes det er gøy, sier Siv Helene Thomassen, leder av fengselet.

– Alt er resirkulert og kommer fra avkapp fra Hof fengsel. Bare skruene er kjøpt, forteller verksmester Terje Haugan.

– Lekebilene er som på 1930-tallet. Det er "Cuba-leker", forklarer han. Alt er selvfølgelig håndlaget.

– Et fengsel er noe som ikke går i pluss. Inntjening er ikke mulig – det viktigste er sysselsetting, at de innsatte har noe å drive med, sier Haugan, og tilføyer at det derfor vil være veldig hyggelige priser, bare så det også er sagt.

– Vi får øve oss på å jobbe, og det er en veldig fin ting, synes Aleks Kopperud. Han har holdt på med både veving og treverk. Veven er fengselet spesielt stolte av – den er fra 1870, altså åtte år nyere enn selve fengselet, som har eksistert siden 1862.

LES OGSÅ: Ny havn for «Vederøy» på Linden - det kan gi nye muligheter for Horten

Spesiell servering

I tillegg til de håndlagde produktene, selger fengselet rømmegrøt – som skal nytes i fluktstol. En gimmik som både de ansatte og innsatte har humret ganske mye av siden de fikk ideen.

Horten fengsel håper at mange vil komme innom på Superlangdagen og se hva fengselet og de innsatte driver med i tillegg til den vanlig soningen og rehabiliteringen.

– Vi hadde julemarked her i fjor, forteller fengselsinspektøren, og legger til at det var en stor suksess.

Kommentarer til denne saken