Nybegynnermesterskapet i boksing er for boksere som har gått færre enn 15 kamper. I helga ble det arrangert i Trondheim. Horten Bokseklubb sendte fire boksere dit.

– Vi hadde med to gutter og to jenter. Anya Bjerke, Elise Finstad, Christian Bokn og Vincent Traore, forteller Kenneth Bruun i Horten Bokseklubb.

Den det gikk aller best med var sistnevnte. Vincent Traore gikk like så greit bort og vant hele nybegynnermesterskapet i sin klasse.

– Vincent har gått fem kamper og vunnet fire, og er god. På forhånd hadde jeg forventninger til at han skulle gjøre det bra, sier Bruun.

LES OGSÅ: Andreas startet bokseklubb i Kenya: – Det var nesten slik at jeg ble pekt på i lyskrysset fordi de visste hva jeg drev med (+)

Og bra, det gjorde definitivt hortensbokseren det når han vant klassen. I finalen møtte Traore, som har bokset et drøyt år, en motstander med tre års erfaring. Det betydde lite i ringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

For de tre andre bokserne endte det med tap.

– Men, alle bokser gode kamper og det er viktig å ta med seg hjem, sier Kenneth Bruun.

Horten Bokseklubb er en ung klubb, og sånn sett er nybegynnermesterskapet et fint arrangement for klubbens aktive boksere.

– Vi har en fin gruppe nå som er i gang med kamper. Vi har vært opptatt av å få de tidlig ut i konkurranse, og fikk bekreftet i helgen at de holder et godt nivå, sier Bruun.

For klubben var helgen også en milepæl. Dette var nemlig første mesterskap de deltok på.