HOPP får stadig nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Onsdag var HOPP vertskap for et seminar, med helsefagarbeidere fra hele landet.

– Mange er interesserte og vil høre mer om hva vi driver med. Blant annet er helsedirektoratet og en stor delegasjon fra Vestlandet her. Det er gøy, sier leder i HOPP, Linda Jakobsen.

Hopp Friskus

Grunnen for konferansen er frisklivsstudien. HOPP Friskus er et nytt tilbud, som startet opp sommeren 2016.

– Tilbudet er for barn med overvekt og deres familier. De får muligheten til å bli veiledet av spesialister innenfor livsstil, kosthold og aktivitet, forteller HOPP-lederen.

Hittil er deltakerne fornøyde. HOPP Friskus-ledelsen mener det er viktig å gripe inn mens barna er unge. Da er det lettere å utvikle en god livsstil, og snu om på situasjonen.

LES OGSÅ: Disse leder byens nye helsesatsning

– Spennende

Lignende prosjekter foregår flere steder i Norge. På seminaret ble spørreundersøkelser gått igjennom, og helsefagpersonene delte kunnskaper og erfaringer seg imellom.

– Vi hadde også et møte i Oslo nå i høst. På seminarene ser vi på resultatene og får svar på om tiltakene vi setter inn fungerer. Det er veldig spennende, sier Jakobsen.

Selv om Hopp Friskus er i sentrum av konferansen, var mange interesserte i å høre generelt om HOPP.

 

LES OGSÅ: – Jeg har alltid vært en intens Horten-patriot

Nasjonalt og internasjonalt

HOPP er en del av et EU-prosjekt som heter Vital Cities.

– I mars får vi besøk av representanter fra Italia og England. De skal se på hvordan vi jobber med aktivitet og folkehelse. Dette for å lære på tvers av nasjoner.

Også flere deler av lander er interesserte i helseprosjektet i Horten.

– Vi venter også besøk fra fem kommuner i Trøndelag i løpet av vinteren, forteller HOPP-lederen. 

LES OGSÅ: Skal trigge mer aktivitet i skolehverdagen