Martine skal sykle VM i Bergen

TIL BERGEN: Martine Gjøs fra Horten er klar for sykkel-VM i Bergen.

TIL BERGEN: Martine Gjøs fra Horten er klar for sykkel-VM i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Martine Gjøs fra Horten var blant navnene da Norges Cykleforbund tirsdag offentliggjorde VM troppen for junior kvinner.

DEL

– Dette betyr utrolig mye for meg. Det blir skikkelig gøy å sykle VM på hjemmebane, skriver Martine Gjøs i en SMS til Gjengangeren da vi gratulerer henne med uttaket.

Hortensjenta har vært fast inventar i Morgendagens Helter-landslaget, som er det offisielle navnet på det norske juniorlandslaget. Likevel tok hun ingenting for gitt når det kom til VM-billett.

– Jeg følte meg ganske sikker, men har selvfølgelig hatt i bakhodet hele tiden at det ikke er noen selvfølge at man får sykle i VM – og at man å kjempe om plassen hele veien inn, skriver Martine.

Topp ti plassering

Den norske junior kvinner troppen består av fire ryttere. I en pressemelding sier landslagsleder Carl Erik Pedersen litt om de fire jentene:

– Amalie Lutro (Stavanger) er en sterk allroundrytter som skal passe bra i løypene som venter i Bergen.

– Thale Bjerk (Bærum) er en kjøresterk rytter som er god i bakker og som bør trives i laksebakken.

– Emelie Utvik (Bergen) er i likhet med Thale en kjøresterk rytter som trives bra i bakker. I tillegg kjører hun på hjemmebane og skal kjenne løypene godt.

– Martine Gjøs (Horten) er en allroundrytter med en god spurt. Fellesstartløype skal også passe henne godt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TO RITT: Martine Gjøs skal sykle både tempo og fellesstart i VM i Bergen.

TO RITT: Martine Gjøs skal sykle både tempo og fellesstart i VM i Bergen. Foto:

Alle fire jentene er tatt ut til fellesstarten som sykles lørdag 23. september. Martine Gjøs og Emelie Utvik skal i tillegg sykle VM-tempoen 18. mandag september. Landslagslederen sier følgende om VM-mulighetene:

– På temporittene for juniorene er vi litt usikre på hvor vi står i forhold til verdenseliten. Fellesstarten skal kunne passe oss bedre og vi håper på en topp ti plassering her, sier Carl Erik Pedersen.

LES OGSÅ: Horten-talenter imponerte Thor

Ingvild og Sondre

Parallelt med uttaket for junior kvinner ble også de to siste plassene i kvinner senior tatt ut. De gikk til Ingrid Moe (Bergen) og Stine Borgli (Viktoria). Det betyr at det ikke blir noen VM-tur for Hortens Ingvild Gåskjenn. Førsteårssenioren var heller ikke blant de fire første som ble tatt ut, og i motsetning til herrer sykles det ikke U23 for kvinner.

De fire andre i senior-troppen er: Vita Heine (Bergen/Hitec), Emilie Moberg (Halden/Hitec), Susanne Andersen (Stavanger/Hitec) og Katrine Aalerud (Bryne/Hitec).

For Sondre Holst Enger ble det heller ingen VM-billett. Det sørget en trøblete kropp for.

LES OGSÅ VM ryker for Sondre

Artikkeltags