Nedtur for de norske sykkeljentene

SKUFFET: Martine Gjøs var skuffet etter at fellesstarten for junior kvinner i VM endte med en 62.-plass.

SKUFFET: Martine Gjøs var skuffet etter at fellesstarten for junior kvinner i VM endte med en 62.-plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Landslagsledelsen håpet på en topp ti plassering for de norske juniorjentene. Det håpet forsvant fort fredag.

DEL

For Martine Gjøs og de tre andre jentene på det norske laget stemte lite i Bergen fredag formiddag.

Topp ti plasseringen kunne de dessverre se langt etter. Beste norske ble Thale Bjerk på 31.-plass, fire minutter og tolv sekunder etter den italienske gullvinneren Elena Pirrone.

Bjerk kunne trolig endt med en bedre plassering, men mistet mye tid og plasser da kjedet hoppet av på den tredje av fire runder fredag.

Kroppen var ikke med

For hortensjenta Martine Gjøs endte VM-løpet med en 62.-plass, ti minutter etter den ferske juniorverdensmesteren. Martine mistet kontakt med feltet allerede ved halvkjørt løp. Hun var selvfølgelig skuffet etter at sesongens store mål endte på den måten.

– I dag var rett og slett ikke kroppen der jeg håpet den skulle være. Jeg lå på lavere watt enn jeg kjører på trening, akkurat det var litt rart, skriver hun i en sms til Gjengangeren.

I sykkel brukes betegnelsen watt til å måle prestasjonen på en sykkeløkt, enten det er trening eller ritt.

– Den eneste forklaringen jeg har er at jeg begynner å bli sliten etter en lang sesong, skriver Martine videre, og legger ikke skjul på at hun nå ser fram til offseason den neste perioden.

De to siste norske jentene, Amalie Lutro og Emelie Røe Utvik, ble henholdsvis nummer 54 og 72.

LES OGSÅ: – Har trent mot dette i hele år

Utrolig opplevelse

Selv om selve rittet ble en vond opplevelse og en nedtur, klarer Martine Gjøs å glede seg over det å ha fått være deltaker i et VM på hjemmebane i Norge.

– Alt i alt har VM vært en utrolig fin opplevelse. Opplegget har vært utrolig profesjonelt, og støtteapparatet har virkelig gjort jobben sine, skriver hun i SMS-en, før hun avslører at det nok snart ble en tur i butikken for å kjøpe litt godis nå som sesongen var over.

Artikkeltags