Horten-talenter imponerte Thor

STJERNEMØTE: HOC-syklistene Martine Gjøs (f.v.), Rikke Sten Enstad, Vebjørn Rønning og Hennie Engebretsen med Thor Hushovd og sponsorsjef i Statoil Cathrine Instebø.Foto: Harald Pettersen/Statoil

STJERNEMØTE: HOC-syklistene Martine Gjøs (f.v.), Rikke Sten Enstad, Vebjørn Rønning og Hennie Engebretsen med Thor Hushovd og sponsorsjef i Statoil Cathrine Instebø.Foto: Harald Pettersen/Statoil

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag stilte Horten med hele fire syklister i det prestisjefyllte Morgendagenshelter rittet.

DEL

Sykkelrittet er en del av talentprogrammet til Statoil som omfavner idrett, kultur og utdanning. Rittet samler de beste juniorsyklistene i Norge. De deles inn i regionslag, og konkurrerer. Rittet arrangeres på den siste dagen av Arctic Race of Norway, og har Thor Hushovd som ambassadør.

Horten & Omegn Cykleklubb har tidligere hatt med både Ingvild Gåskjenn og Martine Gjøs i rittet. Martine deltok også i år, men nå hadde hun selskap på turen. I tillegg til juniorlandslagssyklisten var også Rikke Sten Enstad, Hennie Engebretsen og Vebjørn Rønning med på laget til Telemark, Vestfold og Buskerud (TEVEBU).

LES OGSÅ: Sykkelsamleren Stig Lundsør har planene klare: – Drøye 29 år igjen av salget mitt

Tøff konkurranse

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og Statoils Morgendagens Helter. 120 unge sykkeltalenter deltok på lagrittet, fordelt for sju lag. I tillegg deltok også lag fra Storbritannia, Skottland, Frankrike, Finland, og Tyskland.

– Målet med helgens arrangement er å sikre talentutvikling i sykkelsporten, Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Selv om man sykler på lag, konkurreres det selvfølgelig også individuelt. HOC-syklistene endte i år slik: Martine Gjøs 10.-plass, Rikke Sten Enstad 13.-plass og Hennie Engebretsen 30.-plass i jenteklassen. Og Vebjørn Rønning 56.-plass i gutteklassen.

I lag konkurransen ble TEVEBU nummer tre. I tillegg til de fire fra Horten syklet også Andre Heggø (Ringerike), Søren Werenskjold (Ringerike), Natalie Midtsveen (Ringerike), Simen Svendsen Nordal (Tønsberg) og Lars Fæhn Gardsteig (Grenland) for regionen.

– Ved å la unge sykkeltalenter delta i Arctic Morgendagens Helter-rittet håper vi at vi kan inspirere dem til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av framtidas sykkelhelter, sier Instebø.

De tre beste regionene for jente- og gutteklassen samlet, mottok pengepremier på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner, øremerket talentutvikling.

LES OGSÅ: Flytter hjemmefra: Hennie (16) satser på syklingen

Hushovd inspirerte

Under oppholdet fikk talentene også møte tidligere verdensmester Thor Hushovd. Han er altså ambassadør for Arctic Morgendagens Helter-rittet. Lørdag, dagen før selve rittet, inviterte han de unge talentene på talenttreff der han selv holdt motivasjonsforedrag.

Den tidligere verdensmesteren understreket at det kreves ekstrem hard jobbing for å nå elitenivå, men at entusiasme for sporten også er en viktig drivfaktor for å nå toppen.

– Jeg er imponert over talentenes prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den innsatsen de legger ned for å bli bedre syklister. Mitt beste råd til dem er å utfordre seg selv, lære enda mer, og opprettholde gløden og gleden av å sykle, sier han.

Artikkeltags