Gå til sidens hovedinnhold

Hjertesukk: – Hvem har vel lyst til at Horten skal ligne på noen andre?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er en utflyttet hortenspatriot som må komme med et hjertesukk.

Horten vil gjerne framstå som noe unikt og eget og ikke etterligne andre byer, men være en småby med sjel (det var iallfall sånn tidligere).

I den senere tid har det skjedd flere ting som får meg til å reagere...

Først og fremst saken om Horten Gård.

Horten har et nydelig og særegent område - KJV. Det er så unikt og mange grunner til å være stolte av....og hva skjer? Ødelegge en perle, fy skam! Jeg trenger vel ikke si så mye om en så omtalt sak.

Horten skal jo være en småby med små hvite hus, stakittgjerder og roser.

Hva skjer? Forslag om å rive og bygge opp hus som ikke passer inn i omgivelsene, komprimere og tjene mest mulig penger – bare tanken er så trist.

Og så er det mistelteinen da. Ingen steder har så masse misteltein som Horten. Vi er så stolte av den, og har visst i alle år at den må tynnes ut for å bevares. I gamle dager fikk lottene tillatelse til å tynne ut og selge til jul.

Nå får vi bot.

Jeg er så stolt av byen min og skryter av den til alle og kommer hjem så ofte jeg kan. Jeg blir så trist av å se hva som skjer. Det er stadig noe nytt og jeg kunne sikkert nevnt mange andre ting.

Det som er viktig for meg er å få sagt hvor opprørt jeg blir over forandringer som planlegges på bekostning av Hortens særpreg. Hvem har vel lyst til at Horten skal ligne på noen andre?

Kommentarer til denne saken