(Avisa Oslo)

Vilde-Marie Sivertsen (22) sto i krysset på Bislet 14. august i fjor.

Klokka var 02 på natta, og hun skulle møte noen venner like borte i Hegdehaugsveien.

– Jeg sto og lurte på om jeg bare skulle gå eller om jeg skulle ta en taxi, forteller hun til Avisa Oslo.

Like etter stopper en bil fra et velkjent drosjeselskap, og rullet ned vinduet.

– Sjåføren spurte om jeg ville sitte på gratis, og jeg tenkte hvorfor ikke, jeg er en fattig student.

Det skulle hun ikke ha gjort.

– Det var grusomt

Den korte taxituren ble ubehagelig, og Vilde-Marie tok opp telefonen for å filme deler av kjøreturen, som kjapt tok en brå vending.

– Der og da filmet jeg det som bevis i tilfelle noe enda verre skulle skje. Jeg turte ikke å se på videoen igjen før for noen dager siden, forteller hun.

«Kan jeg få mobilnummeret ditt? Vil du ikke gjøre noe med meg? Klem og kyss i noen minutter hvis du vil at jeg skal kjøre deg dit. Du liker ikke den store? Liker du sex?»

– Han holdt hånda si på penisen utenpå buksa, og spurte om han kunne ta meg på puppene. Det var grusomt.

Nektet å stoppe

Vilde-Marie forteller at hun ikke følte på den største frykten før taxisjåføren nektet å stoppe da de var kommet til Hegdehaugsveien.

– Når vi kom frem til Hegdehaugsveien ville han ikke slippe meg ut, han ville kjøre mer med meg. Jeg tenkte først at han bare var selskapssyk, og sa at jeg ville gå ut. Det var først da han kjørte tilbake mot Bislet og inn i en veldig mørk og liten parkeringsplass at jeg ble livredd, og kom meg ut. Det kunne fort ha skjedd noe.

«Jeg kan kjøpe drinker til deg, så spiser vi, også bare kysser vi og noen ting så kjører jeg deg hjem», sier sjåføren i videoen.

Ikke trygt å ta taxi

Sivertsen forteller at hun ikke husker hvilket selskapet mannen jobbet for, bare at hun vet at «det var et godt etablert taxiselskap i Oslo».

– Jeg ville aldri tatt en pirattaxi eller noe annet jeg ikke hadde kjent igjen, forteller hun.

SISTE:


Videoen er delt på TikTok hvor den har fått stor oppmerksomhet på bare et par dager.

Se videoen øverst i saken.

22-åringen forklarer publiseringen med at hun vil sette søkelys på hvordan det er å være en ung kvinne i Norge i dag, og måtte leve med seksuell trakassering.

– Å sitte på i en taxi skal være trygt, men det er det ikke. Det skjer hele tiden, og det blir ikke satt nok fokus på. Jeg håper flere tør å stå frem og si hva som har skjedd med taxisjåfører, forteller hun.

Les også

Varslerne om Ammerud skole: – Et fryktregime jeg aldri har sett maken til i mine mange år som lærer