– Det er et veldig koselig arbeidsmiljø. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Mathias Gjessing.

Han er akkurat ferdig med første semester som student ved Fagskolen Kristiania i Oslo. Der studerer han film.

– Jeg elsker alt som har med film å gjøre, så denne jobben passer meg midt i blinken. Den har gitt meg et større innblikk i hvordan filmbransjen fungerer, sier Mathias.

Han vet ikke helt hvor interessen for film kommer fra, men forteller at han alltid har hatt en livlig fantasi.

– Da jeg var liten kunne jeg finne meg en grushaug og noen kongler, og leke krig. Det var lite som skulle til, og jeg lagde historier ut av ingenting. Film for meg blir en måte å få utløp for disse fantasiene på, og visualisere dem, sier 20-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Heder og kroner til talentfulle Horten-jenter

Variert jobbhverdag

En typisk dag på jobben består av mange ulike arbeidsoppgaver. Mathias fyller på varer i kiosken, popper popkorn og lager snacksbeger, tar imot gjester, holder velkomsthilsener og rydder saler.

I tillegg har Horten kino av og til regissørbesøk i forbindelse med premierevisninger. Det synes han er ekstra spennende.

– Det er veldig gøy når det skjer, og jeg prøver alltid å slå av en prat med dem som kommer til oss for å lære mer om hvordan de jobber, sier Mathias.

Det aller beste med jobben er allikevel at han får møte så mange ulike mennesker, mener han.

– Det er så mange hyggelig gjester, og jeg elsker å prate om filmene med gjestene etter visning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Fra idé til lerret

Denne sommeren fikk Mathias følge en filmproduksjon fra start til slutt. Som danser i Verzatile var han med på å lage en videohyllest til Horten. Han danset, filmet og redigerte hele filmen, før han til slutt var med på å planlegge visningen på Horten kino.

– Det var en veldig spennende og lærerik prosess. Det er mye som skal til fra idé til ferdig produkt, sier filmentusiasten.

Mathias har også engasjert seg i flere arrangementer på kinoen. Nå er han i gang med å planlegge premierevisning til den nye Fast and furious-filmen sammen med kollegaene sine.

– Jeg blir veldig motivert til å gjøre mitt beste på jobben fordi jeg trives så godt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Les også: Mina hentes til Roma: – For halvannet år siden spilte jeg i Borre

Verdifull erfaring

20-åringen omtaler jobben på Horten kino som en verdifull erfaring å ha med seg videre.

– Dette er den eneste ordentlige jobben jeg har hatt. Det har lært meg mye om hvordan et arbeidsmiljø fungerer og hvor viktig det er å ta ansvaret sitt på alvor. En god arbeidsmoral er viktig å lære seg, sier han med et smil.

Men han legger ikke skjul på at det også kan være litt skummelt i ny jobb.

– Jeg husker de første dagene som ganske stressende. Spesielt når jeg sto i kassa og skulle hjelpe gjestene, men egentlig ikke kunne så mye selv enda. Men det gikk jo bra etterhvert!


Les også: Veldig spesielt, syns Christine: – Men det var den muligheten vi hadde