Klubben har i flere år slitt med lekkasjer i taket, og det er lenge siden fasilitetene innendørs ble oppgradert.

– Da vi fikk tildelt spillemidler i år, tenkte vi at det var en super mulighet til å få fikset lekkasjene i taket. Vi har prøvd på dugnad i noen år selv, men nå blir det gjort skikkelig av Ulf Hansen AS, forklarer styreleder i roklubben, Aina Enstad.

Da arbeidet med taket ble satt i gang, ble det oppdaget råte.

– Oppussingen av taket ble mye dyrere enn planlagt, men det er noe vi har valgt å prioritere rett og slett fordi det er vesentlig å ha et fungerende og tett tak på klubbhuset vårt. Så håper jeg at vi til våren kan få litt igjen for det vi har brukt, hvis det er større mulighet for å leie ut huset, sier Enstad.

Les også: To av fem sveitserhus er solgt: – Folk har vanskelig for å se for seg hvordan det vil bli når de er ferdig

Fikser garderober på dugnad

Innendørs jobber klubben på dugnad med å pusse opp garderobene. Hensikten er å gjøre det mer attraktivt å trene der.

– Guttegarderoben er straks ferdig, og jentegarderoben begynner vi på etter jul. Det er Ragnar Kristiansen og Knut Jensen som er initiativtakerne til dette, og vi er veldig glade for den gode dugnadsånden i klubben, forteller Enstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Garderobene har ikke blitt ordentlig pusset opp på 20 år.

– Dugnadsgjengen har tatt ut alt inventar for å legge nytt gulv, fikse vegger og tak. Klubben har fått sponsede produkter som maling, og kjøper inn nye møbler fra klubbkassa. Vi håper at det kan bidra til et mer moderne inntrykk og at både unge og eldre ønsker å bruke garderobene mer, legger Enstad til.

Les også: Næringslivsloggen: Øystein oppløser selskapet sitt: – Jeg har rett og slett ikke tid

Fortsetter etter jul

Styrelederen forteller at garderobene blant annet er en prioritering for å øke trivselen.

– Det er viktig med ordentlige garderober, fordi de som trener her også tilbringer mye tid i garderoben. Vi vil vise at vi bryr oss om de som trener her og ønsker å bidra til et godt miljø, sier Enstad.

Planen er at roklubben skal oppgraderes ytterligere til neste år.

– Vi ønsker å fikse treningsrommene og gjøre dem mer moderne. Men først er det altså jentegarderoben som står for tur, avslutter Enstad.

Les også: Endelig kan du fylle spylervæske uten å søle: – Det er så enkelt at det er genialt