Gå til sidens hovedinnhold

Her kan Horten bli en foregangsby

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I siste utgave av magasinet SKOG er det en artikkel om Bodø Glimt sin suksess i både nasjonal og internasjonal fotball og følgene derav. Den gjør at ærverdige Aspmyra ikke kan levere de krav som stilles for det nivå som klubben nå er kommet på.

Det må derfor bygges en ny stadion i Bodø. Klubben er veldig opptatt av bærekraft i alt den foretar seg. Den ønsker også å gå foran som et godt eksempel på hvordan moderne fotballstadioner kan bygges på en bærekraftig måte.

Som byggemateriale ønsker de derfor å satse på trevirke og da særlig massivtre for å kutte CO2 - utslipp.

Vår Fylkeskommune har blitt fremhevet nettopp for sin miljømessige planlegging og bruk av bærekraftige løsninger ved byggingen av den nye Videregående Skole i Horten.

Vi bør få en stadion som tar i bruk mye av den erfaring ligger i skoleprosjektet på nabotomta til en ny stadion. Det vil også være mange ideer å hente fra Bodø. Med sin nærhet til parken og nye bygg med utstrakt bruk av trevirke på hver side vil en ny stadion basert på mest mulig bruk av tre gi Lystlunden området et helhetlig inntrykk.

Her kan Horten bli en foregangsby for ny stadionbygging hvor det er bruk for mellomstore anlegg.

Det bør også være mulig å få ekstra støtte til et prosjekt av denne typen som har bærekraft som et fremtidsrettet mål. Tiden er der nå!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.