Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddstips La Liga: Sevilla går på ny hjemmesmell

Oddstips Tour de Ski: Vi tror på ny seier til Ingvild Flugstad Østberg

Både La Liga og Serie A starter opp igjen denne helgen etter sin juleferie og det er to kamper fra La Liga på fredagens langoddsprogram. I tillegg er det to kamper fra Segunda og en fransk cupkamp. Ellers er det tre kamper i Hockeyallsvenskan, det er en rekke kamper i KHL og det er to kamper i NHL natt til mandag. I tillegg er det Tour De Ski med 10 km klassisk fellesstart for kvinner og 15 km klassisk fellesstart for menn.

Fredag er det ca 286 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1900. Lever kupongen her

10 km fellesstart klassisk, kvinner - Vinner Ingvild Flugstad Østberg 2,75 i odds (spillestopp kl. 1315)

1,50 er oddsen på at Therese Johaug vinner fredagens fellesstart og det er i seg selv en sensasjonell odds på Therese, så overlegen som hun har vært i alle distanserenn etter at hun kom tilbake fra utestengelsen. Men Ingvild Flugstad Østberg var kun 0,7 sekunder bak Therese Johaug i 10 km med intervallstart i Toblach på nyttårsaften og hun slo altså Therese regelrett i onsdagens jaktstart i klassisk i Toblach.2,75 i odds på at Ingvild Flugstad Østberg vinner fredagens 10 km fellesstart i klassisk stil spilles.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

15 km fellesstart klassisk, menn (Duell A.Bolshunov - I.Niskanen) - Alexander Bolshunov 1,50 i odds (spillestopp kl. 1515)

Tre etapper gjenstår i Tour de Ski og det er klar fordel Alexander Bolshunov etter onsdagens jaktstart. Han har 16 sekunder ned til Ustiugov på 2. plass og 26 sekunder ned til Klæbo. Ble nummer tre på denne øvelsen forrige sesong. Iivo Niskanen med et strålende løp på onsdagens jaktstart og er på 5. plass i sammendraget med 1,10 opp til Bolshunov. Niskanen var ikke med i Tour de Ski forrige sesong. Både Bolshunov og Niskanen trives best i klassisk, aller best når det er intervallstart. Det kan bli samlet felt og normalt er Bolshunov en bedre spurter. 1,50 på at Bolshunov ender foran Niskanen er godkjent betaling.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Fredag er det ca 286 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1900. Lever kupongen her

15 km fellestart klassisk, menn - Vinner Alexander Bolshunov 2,50 i odds (spillestopp kl. 1515)

15 km fellesstart i klassisk stil og vanskelig å forutsi hvordan dette løpet blir underveis. Kommer feltet samlet til mål, er det klar fordel Johannes Høsflot Klæbo, men det er like sannsynlig at det blir satt fart direkte. Alexander Bolshunov har sett råsterk ut og 15 km klassisk er av hans favorittøvelser. Vi gir russeren vinnertipset til helt grei odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Modo Hockey - Almtuna IS 1,27 - 5,50 - 5,70 H (spillestopp kl. 1855)

Det spilles tre kamper i Hockeyallsvenskan fredag. Her er det spilt 33 serierunder og det gjenstår 19. De to øverste lagene spiller playoff om retten til å spille mot laget som ender sist i SHL og vinneren av denne playoffen får plass i neste sesongs SHL. Taperen av den første playoffen spiller seier sammen med lag tre til åtte om en plass som gir playoff mot laget som ender nest sist i SHL. Modo kjemper en intens kamp for å ende blant de to øverste. Ligger på 3. plass med 69 poeng og har kun ett poeng opp til Karlskoga på 2. plass. Etter fem strake seire røk laget 4-7 hjemme mot Timrå (som ligger på 4. plass) hjemme i Ørnskiöldsvik forrige fredag. Almtuna nede på 10. plass med 37 poeng og har åtte poeng opp til den viktige 8. plassen. Fire strake tap etter 1-3 hjemme mot Karlskrona i romjulen. 1,27 på hjemmeseier er som det er.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

IF Björklöven - BIK Karlskoga 1,77 - 3,85 - 3,20 H (spillestopp kl. 1855)

Det spilles tre kamper i Hockeyallsvenskan fredag. Her er det spilt 33 serierunder og det gjenstår 19. De to øverste lagene spiller playoff om retten til å spille mot laget som ender sist i SHL og vinneren av denne playoffen får plass i neste sesongs SHL. Taperen av den første playoffen spiller seier sammen med lag tre til åtte om en plass som gir playoff mot laget som ender nest sist i SHL. Björklöven troner øverst på tabellen med 77 poeng og har åtte poeng ned til Modo på 3. plass. Etter åtte dagers julepause ble det 7-0 seier hjemme over Tingsryd forrige lørdag, det var lagets fjerde strake seier. Karlskoga på 2. plass med 70 poeng og kun to poeng ned til Modo på 3. plass. Måtte ha forlengning for å slå svakt plasserte Västervik forrige lørdag, men vant 4-3 etter straffer. Det var lagets fjerde strake seier. 6-3 til Björklöven i et tidligere møte i Umeå i høst. Hjemmelaget er motiverte favoritter i denne toppkampen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Timrå IK - VIK Västerås HK 1,75 - 3,90 - 3,25 H (spillestopp kl. 1855)

Det spilles tre kamper i Hockeyallsvenskan fredag. Her er det spilt 33 serierunder og det gjenstår 19. De to øverste lagene spiller playoff om retten til å spille mot laget som ender sist i SHL og vinneren av denne playoffen får plass i neste sesongs SHL. Taperen av den første playoffen spiller seier sammen med lag tre til åtte om en plass som gir playoff mot laget som ender nest sist i SHL. Timrå med knallsterk 7-4 seier borte mot Modo forrige fredag og er på 4. plass, det er kun fire poeng opp til Karlskoga på 2. plass. Västerås er ikke helt avhengt i kampen om 2. plassen, men har 11 poeng opp på sin 5. plass. Kommer fra tre strake tap og tapte også 2-5 borte mot Timrå i begynnelsen av september. Timrå "kvitter" seg nesten med Västerås med seier fredag kveld og får et ganske klart tips.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Extremadura UD - AD Alcorcón 2,25 - 2,75 - 2,85 U (spillestopp kl. 1855)

Spansk Segunda som i likhet med La Liga starter opp igjen denne helgen etter 14 dagers julepause. De to beste lagene rykker direkte opp, mens lag 3 til 6 spiller playoff om en ledig plass.Extremadura har en jobb å gjøre i andre halvdel av sesongen. De ligger på nedrykksplass med sine 21 poeng og har labre 2-3-5 på ti spilte hjemmekamper. Men anstendige 2-2-2 på de seks siste seriekampene før nyttår. Alcorcon på 12. plass med 27 poeng. Svake 3-2-6 på hjemmebane, men er faktisk ubeseiret på bortebane der hele sju av ti kamper har endt uavgjort. Da er det opplagt å markere for poengdeling i denne.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Valladolid - CD Leganes 2,45 - 2,75 - 2,95 U (spillestopp kl. 1855)

La Liga er i gang igjen denne helgen etter 14 dagers julepause. Valladolid har vært en av de store uavgjortspesialistene i Spania denne sesongen med åtte poengdelinger på 18 ligakamper. Avsluttet fjoråret med 0-3-3 på de seks siste seriekampene og ligger på 14. plass med 20 poeng. Det er seks poeng ned til Celta Vigo under streken. Kun ett hjemmetap på ni kamper (2-5-1). Leganes ligger nest sist med kun 13 poeng, men har ikke mer enn to poeng opp til sikker plass. Har fortsatt tilgode å vinne borte (0-3-5), men to av de siste borte er endt uavgjort. Valladolid på hjemmebane tilsier stor uavgjortfare.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 2,15 - 3,90 - 2,55 H (spillestopp kl. 0125)

Så sent som 29/12 så vant Hurricanes 6-4 hjemme mot Washinghton Capitals. Begge lagene spilles i Metropolitan til daglig. Capitals topper med 59 poeng, mens Hurricanes på 4. plass har 50 poeng. Åpen kamp dette, men fordel Carolina Hurricanes.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Dallas Stars - Detroit Red Wings 1,42 - 4,60 - 4,90 H (spillestopp kl. 0225)

Dallas Stars snudde 0-2 til 4-2 seier mot Nashville Predators i tradisjonsrike Winter Classic foran 85 630 tilskuere på Cotton Bowl Stadium i Dallas 1. nyttårsdag. Dallas er på 3. plass i Central Division med sine 50 poeng og det var lagets tredje strake seier. Detroit Red Wings er NHLs desiderte svakeste lag. De har kun 23 poeng, mens New Jersey Devils som har tatt nest flest poeng har 36 poeng. Ligger desidert sist i Atlantic division. Vinner naturligvis en kamp i ny og ne, men er Dallas Stars noenlunde skjerpet skal de vinne i natt. Hjemmeoddsen er uansett nitrist.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset