Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Søndagskupongen: Real Madrid er sikker på søndagskupongen

Oddssingel PL: Manchester United med superstatistikk mot Watford

Oddssingel PL: Mourinho og Tottenham vinner London-derbyet

Julekalender: Sjekk dagens luke

Det er en herlig sportssøndag vi har foran oss. I Premier League skal Manchester United i aksjon borte mot Watford, mens det er duket for en spennende Londonderby mellom Tottenham og Chelsea. Det spilles også en rekke interessante kamper i både Serie A, La Liga og Bundesliga i Riyadh spilles det italiensk supercupfinale mellom Juventus og Lazio. Det er masse verdenscup på plakaten også. I Annecy er det fellesstart skiskyting for både menn og kvinner, og i Alta Badia er det storslalåm for menn. I Engelberg er det verdenscup hopp for menn og i Planica er det lagsprint for både kvinner og menn.

NB! Onsdag er det ca. 223 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Her kan du levere kupongen!

Tottenham - Chelsea 2,30 - 3,45 - 2,85 H (spillestopp kl. 1725)

Høyinteressant oppgjør på Tottenham Hotspur stadium. Tottenham har fått et klart oppsving etter at Jose Mourinho overtok og vunnet fire av fem seriekamper under hans kommando. Sterk 2-1 seier borte mot Wolverhampton sist søndag, om det var helt fortjent er dog en annen sak. Har avansert til 5. plass og har tar seg forbi Chelsea og opp på 4. plass om de vinner dette London-derbyet. Fine 5-2-1 på åtte spilte hjemmekamper.Klart nedadgående formkurve for Chelsea med tap i fire av de fem siste seriekampene. Ligger fortsatt på 4. plass, men har altså kun tre poeng ned til Tottenham på 5. plass. Begge de to siste bortekampene er tapt, totalt 5-0-3 på åtte spilte bortekamper i Premier League denne sesongen.3-1-1 på de fem siste tilsvarende og hjemmelaget viser i tillegg klart best form. Hjemmeseier kan spilles i denne.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Real Betis - Atletico Madrid 3,60 - 3,00 - 2,00 H (spillestopp kl. 1555)

Siste serierunde i La Liga før det er en kort 14-dagers pause. Klart oppsving for Betis med ti poeng på de fire siste. Stod med tre strake seire før de måtte nøye seg med 2-2 borte mot tabelljumbo Espanyol sist helg. Har avansert til 12. plass og står med 23 poeng. Fine 5-2-2 hjemme i Sevilla.Atletico Madrid er som vanlig pottetette defensivt og ti baklengs er overlegent best i La Liga. 18 scorede mål er dog helt i den andre enden. Kun to tap hittil, det er ett mindre enn serieleder Barcelona. Likevel er avstanden opp på sju poeng. Åtte av sytten seriekamper har endt uavgjort. Moderate 2-5-1 på åtte spilte bortekamper.1-0, 0-1 og 1-1 i de tre foregående sesongene forteller om at det meste kan skje i disse oppgjørene. Slik oddsene er satt, frister hjemmeoddsen klart mest.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Parma - Brecia 1,98 - 3,10 - 3,25 H (spillestopp kl. 1455)

Det er spilt 16 serierunder i Serie A før helgens runde, og Parma med to sterke borteseire på rad. 1-0 mot Sampdoria for 14 dager siden og en knallsterk 2-1 seier borte mot Napoli sist helg. Er oppe på en flott 7. plass og står med 24 poeng. Variable 4-0-4 på åtte spilte hjemmekamper.Etter to strake seire mot bunnrivalene Spal (1-0 borte) og Lecce (3-0) hjemme, ble det nedtur for nyopprykkede Brescia hjemme mot Sassuolo i onsdagens hengekamp og 0-2 tap. Ligger dermed fortsatt tredje sist med sine 13 poeng, men har kun to poeng opp til sikker plass. 3-0-5 på åtte spilte bortekamper. Bra sjanse for Parma dette og hjemmeoddsen er slett ikke verst.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

CD Leganes - Espanyol 2,00 - 2,90 - 3,75 B (spillestopp kl. 1155)

Bunnoppgjør i La Liga. Begge lagene står med 10 poeng og har fem poeng opp til sikker plass før helgens serierunde. Leganes vant 2-1 hjemme over Celta Vigo nest sist og fulgte opp med 1-1 borte mot Alaves sist helg. Espanyol med 2-2 hjemme mot Real Betis. Det var lagets andre poeng på ni spilte hjemmekamper. Det har gått litt bedre borte med 2-2-4. Espanyol har vunnet to av de tre siste tilsvarende og hjemmelaget er satt til altfor stor favoritt her.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

NB! Onsdag er det ca. 223 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Her kan du levere kupongen!

Atalanta - Milan 1,78 - 3,45 - 3,55 (spillestopp kl. 1225)

Skuffende 2-3 tap borte for Atalanta forrige søndag, men kan hende at spillerne var høyt oppe etter midtukebragden i Champions League. Viktige Ilicic er friskmeldt for hjemmelaget som ligger på 6. plass med 28 poeng.Milan på 10. plass med 21 poeng og svært variable 4-0-4 på bortebane. 1-2-1 på de fire siste i Bergamo. Nå er det fordel hjemmelaget, men hjemmeoddsen er laber.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sheffield Wednesday - Bristol City 1,60 - 3,60 - 4,40 H (spillestopp kl. 1255)

Strålende 4-0 seier for Sheffield Wednesday borte mot Nottingham Forest sist lørdag og laget er oppe på 5. plass før helgens serierunde. Sterke 5-4-1 hjemme på Hillsborough.Bristol City med variable 3-1-3 på sine sju siste seriekamper, men de er oppe på 7. plass og har kun tapt to av sine elleve bortekamper (5-4-2). Wednesday skal være favoritt, men 1,65 synes fryktelig lavt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

VFL Bochum - SSV Jahn Regensburg 1,97 - 3,35 - 2,90 H (spillestopp kl. 1325)

Tysk 2. Bundesliga og siste runde før det er to måneders vinterpause. Tre seire og en poengdeling på de fire siste hjemmekampene for Bochum som etter en svak start på sesongen, har kommet seg opp i 20 poeng og ligger på 11.plass. Er ubeseiret hjemme med 3-6-0 totalt.Jahn Regensburg på 8. plass med 23 poeng, men har ikke bedre enn 2-3-4 på bortebane. Bochum har vært sterke hjemme hele sesongen og skal være klar favoritt her.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

SV Sandhausen - Holstein Kiel 2,35 - 3,20 - 2,45 H (spillestopp kl. 1325)

Tysk 2. Bundesliga og siste runde før det er to måneders vinterpause. Sandhausen på 9. plass med 23 poeng og kun ett hjemmetap hittil (4-4-1). Holstein Kiel på plassen bak med 22 poeng og ustabile 4-1-4 på ni spilte bortekamper. Hjemmeseire i de to sist tilsvarende og bra sjanse for hjemmeseier igjen til fin odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Osasuna - Real Sociedad 2,65 - 3,10 - 2,45 U (spillestopp kl. 1355)

Nyopprykkede Osasuna med kun ett hjemmetap hittil (3-4-1), mer moderate 2-4-3 på ni spilte bortekamper. Ligger på 10. plass med 23 poeng. Real Sociedad og Martin Ødegaard med 2-2 hjemme mot Barcelona sist helg og ligger på en flott 5. plass før helgens serierunde. 4-2-3 på ni spilte bortekamper. Åpen kamp dette, der uavgjort virker mest sannsynlig.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

KAA Gent - Club Brugge 2,65 - 3,30 - 2,20 H (spillestopp kl. 1425)

Belgisk toppserie og toppkamp. Gent på 3. plass med 35 poeng og knallsterke 8-1-0 på hjemmebane. Men ditto svake 2-4-4 på ti spilte bortekamper, gjør at avstanden opp til serieleder Club Brügge er på hele 12 poeng. Brügge med formidable 14-3-1 på sine 18 første seriekamper Men Gent har vært bunnsolide hjemme denne sesongen og kan påføre serielederen et sjeldent tap søndag.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

NB! Onsdag er det ca. 223 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Her kan du levere kupongen!

Watford - Manchester United 3,95 - 3,85 - 1,77 B (spillestopp kl. 1455)

Et hektisk juleprogram venter i Premier League med fire serierunder på kun ti dager. Tabelljumbo Watford har tre av disse på hjemmebane. Ligger meget overraskende helt sist med kun ni poeng, ikke minst med tanke på den sterke fjorårssesongen. Har dog vist fine tendenser i flere av kampene, også sist borte mot Liverpool. Er fortsatt uten seier hjemme på åtte forsøk (0-4-4).Manchester United stilte med skarp førsteellever hjemme mot Colchester i onsdagens kvartfinale i ligacupen og selv om det stod 0-0 til pause, ble det komfortable 3-0 til slutt. Fine 2-1 seier over hhv Tottenham hjemme og Manchester City borte, før det ble under pari prestasjon hjemme mot Everton forrige søndag og kun 1-1. Ligger på 6. plass før helgens serierunde med 25 poeng og har ikke mer enn fire poeng opp til Chelsea på 4. plass. Svake 2-3-3 på åtte spilte bortekamper.Manchester United har vunnet tre av de fire siste borte mot Watford og bør vinne igjen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lecce - Bologna 2,85 - 3,25 - 2,10 U (spillestopp kl. 1455)

Nyopprykkede Lecce har klart seg litt bedre enn nyopprykkede Brescia. Står med 15 poeng og har fortsatt fem lag bak seg. Det til tross for at de ikke har vunnet på hjemmebane enda (0-4-3). Midtbanespilleren Zan Majer og spissen Gianluca Lapadula (fire seriemål) soner begge karantene. Ellers er det ingen fravær av betydning.Bologna med en overraskende og sterk hjemmeseier mot Atalanta sist helg. Det sendte laget opp på 12. plass med 19 poeng, men det er likevel ikke mer enn seks poeng ned til Brescia på kvalikplassen. Moderate 2-2-4 på åtte spilte bortekamper. Forsvarsspilleren Danilo (ti seriekamper fra start) soner karantene, mens midtbanespilleren Blerim Dzemali er ute med skade. Han startet mot Atalanta forrige helg.Lecce har sentrale spillere ute med karantene og vinner neppe hjemme denne gang heller. Vi markerer for U.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Fortuna Düsseldorf - 1. FC Union Berlin 2,45 - 3,15 - 2,45 H (spillestopp kl. 1525)

Bundesliga. Dette er siste serierunde før vinterpausen frem til midten av februar. Fire tap på de fem siste seriekampene, tildels med store sifre for hjemmelaget som er havnet nest sist med kun 12 poeng. Det er dog ikke mer enn to poeng opp til sikker plass. Svake 2-1-4 på sju spilte hjemmekaper.Etter en fin periode med 4-1-1 på seks kamper og fire strake hjemmeseire, endte det med et skuffende 0-2 tap hjemme for variable Hoffenheim i midtukerunden for nyopprykkede Union Berlin. Ligger på 8. plass med 20 poeng og har seks poeng ned til nedrykksstriden. Kun en av sju bortekamper er vunnet (1-2-7). 2,45 på at hjemmelaget tar tre meget viktige poeng, er et mulig spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Huesca - Real Zaragoza 1,80 - 2,95 - 3,75 B (spillestopp kl. 1555)

Segunda i Spania. Her er det totalt 22 lag og det er spilt 20 serierunder. De to øverste rykker direkte opp, mens lag 3 til 6 spiller playoff om en ledig plass. De fire nederste rykker ned.Huesca var en snarvisitt innom La Liga forrige sesong etter opprykk fra Segunda i 2017/18-sesongen. Men endte nest sist i La Liga i vår og måtte ta turen ned igjen. Har gjort det bra hittil og ligger på 5. plass med 32 poeng, det skiller kun fire poeng opp til Almeria på 2. plass. Har vist seg klart sterkest hjemme (7-1-2), borte er det fortsatt mye å gå på med kun tre seire på de ti første (3-1-6). Litt usikker form nå, med tre tap på de fem siste.Real Zaragoza rykket ned fra La Liga etter sesongen 2012/13. Har vært i playoff om opprykk i to av de siste seks sesongene i Segunda, uten å lykkes. Skuffende 15. plass forrige sesong. Men er med i opprykkskampen denne sesongen og ligger på 3. plass med 33 poeng og har kun tre poeng opp til 2. plassen. Godkjente 4-3-2 på ni spilte bortekamper. Kun ett tap på de sju siste seriekampene (4-2-1).Huesca har ikke vært som best i det siste, mens Zaragoza viser flott form. Borteoddsen synes vel høy og kan testes med en liten innsats.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Juventus - Lazio 1,95 - 3,10 - 3,15 U (spillestopp kl. 1740)

Italiensk supercup. Kampen spilles på King Saud University Stadium i Riyadh,Saudi-Arabia. Juventus er med for åttende år på rad. Slo Milan 1-0 i forrige sesongs finale, også da ble finalen spilt i Riyadh. Men tapte 2-3 for nettopp Lazio i finalen i 2017. Da ble kampen spilt på Stadio Olimpico i Roma som er Lazios hjemmebane. Også i 2015 møttes Juventus og Lazio i supercupfinalen. Da ble den spilt i Shanghai og Juventus vant 2-0. Også i 2013 var det finale mellom Juventus og Lazio, da vant Juve 4-0på Stadio Olimpico. To av de siste fem sesongene, har supercupfinalen stått uavgjort etter ordinær tid. Det er slet ikke utenkelig at det kan være tilfelle også denne gang.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

SC Paderborn - Eintracht Frankfurt 3,25 - 3,35 - 1,88 H (spillestopp kl 1755)

Tabelljumbo Paderborn har vist klar bedring i det siste, selv om det ble 0-2 tap borte mot sterke Borussia Mönchengladbach i midtukerunden. Kun ett tap på de fire foregående seriekampene. Står med kun ni poeng og har ikke bedre enn 1-1-6 på åtte spilte hjemmekamper.Eintracht Frankfurt med 2-0 ledelse allerede etter en halvtime hjemme mot bortesvake FC Köln onsdag kveld, men endte opp med å tape 2-3. Har ikke mer enn 18 poeng og tapene av Haller og Jovic har vist seg kostbare. På bortebane er faktisk seks av sju spilte tapt og det er altså ikke mer enn fire poeng ned til kvalikplassen. Klar skrellsjanse i denne kampen og 3,25 på hjemmeseier kan testes.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Levante - Celta Vigo 2,35 - 3,40 - 2,55 B (spillestopp kl. 1825)

Vi hadde litt feeling for at Levante kunne slå Valencia hjemme i nest siste serierunde, men det endte med 2-4 tap etter at Levante tidlig hadde gått opp i 2-0 ledelse. Like mye feeling for Levante-seier hadde vi ikke forrige lørdag, men da vant 2-1 borte mot Granada. Ligger på 11. plass med 23 poeng og har klart godkjente 4-2-2 på åtte spilte hjemmekamper.Celta Vigo ledet både 1-0 og 2-1 hjemme mot svært bortesvake mallorca sist helg, men rotet bort ledelsen begge gangene og måtte nøye seg med 2-2. Ligger tredje sist med kun 14 poeng og har meget svake 1-2-5 på åtte spilte bortekamper.Statistikk lyver som kjent nesten aldri. Celta Vigo står med oppsiktsvekkende fem strake borteseire mot Levante i La Liga. Da må markeringen bli B i denne.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Girona - Mirandes 1,55 - 3,20 - 4,90 H (spillestopp kl. 1955)

l likhet med Huesca rykket også Girona ned fra La Liga i vår. Det var etter to sesonger på øverste nivå. Har hatt en bra første halvdel og ligger på 6. plass med 31 poeng. Velkjente Cristhian Stuani er fortsatt i klubben. Han leverte 19 og 21 seriemål i La Liga og har levert også denne sesongen. 16 seriemål på kun 16 spilte seriekamper er sterke papirer. Girona er fortsatt klart best hjemme. Flotte 7-2-1 på hjemmebane, betydelig mer moderate 2-2-6 på ti spilte bortekamper.Mirandes på 10. plass med 28 poeng og har altså kun tre poeng opp til Girona. I ilkhet med Girona er de klart best hjemme (5-5-1) og i likhet med Girona har de kun vunnet to bortekamper (2-2-5).Det må være fordel Girona i denne gitt Mirandes svake prestasjoner på bortebane. Hjemmeoddsen er vel som den må være.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sassuolo - Napoli 4,20 - 3,80 - 1,58 U (spillestopp kl 2040)

Fire kamper på rad uten tap for Sassuolo som har spilt uavgjort borte mot både Juventus og AC Milan i denne perioden. Sterk 2-0 seier borte mot Brescia i onsdagens hengekamp. Ligger på 11. plass til tross for rekken 5-4-7 og har 19 poeng. Ustabile 3-1-4 på åtte spilte hjemmekamper.Det har vært urolig i Napoli denne sesongen og forrige uke fikk da også Carlo Ancelotti sparken. Gennaro Gatuso fikk dog alt annet enn en pangstart forrige lørdag i sin første kamp som sjef. Napoli presterte å tape 1-2 hjemme for Parma. Ligger helt nede på 8. plass med kun 21 poeng og er allerede 21 poeng bak serieleder Juventus. Svært moderate 2-4-2 på åtte spilte bortekamper.Verd å merke seg er også at det står 1-3-0 på de fire siste tilsvarende. Klar sjanse for poengdeling igjen og U-oddsen er flott.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Real Madrid - Athletic Bilbao 1,30 - 4,75 - 7,50 H (spillestopp kl. 2055)

Overraskende nok endte onsdagens El Clasico på Camp Nou 0-0, og Real Madrid så hvassest ut det meste av kampen. Er dermed status quo i toppen av La Liga, Barcelona topper på bedre målforskjell enn Real Madrid. Det var forøvrig Real Madrids andre strake uavgjorte på bortebane, søndag kveld endte det 1-1 mot Valencia. Solide 6-2-0 på åtte spilte hjemmekamper på Santiago Bernabeu.Athletic Bilbao leverer som alltid klart best hjemme i Baskerland. Der er seks av ni kamper vunnet hittil (6-2-1). Det er vesentlig lengre mellom seirene på bortebane (1-4-3). Ligger uansett på en flott 7. plass med 27 poeng og har kun fire poeng opp til Sevilla på 3. plass.9-1-0 på de ti siste tilsvarende seriemøtene i Madrid. Det blir nok hjemmeseier igjen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset