Her blir det fortsatt gratis å parkere

GRATIS I EN TIME: Driftsleder for parkering, Anne-Kathrine Skaugvold, fortsetter med ordningen med en time gratis parkering. Det vil politikerne endelig bestemme 23. september.

GRATIS I EN TIME: Driftsleder for parkering, Anne-Kathrine Skaugvold, fortsetter med ordningen med en time gratis parkering. Det vil politikerne endelig bestemme 23. september. Foto:

Et klart flertall av politikerne i formannskapet ønsker gratis parkering i sentrum av Horten ut dette året.

DEL

Dermed har vi all grunn til å tro at saken sklir greit gjennom behandlingen i kommunestyret 23. september uten endringer.

LES OGSÅ: Rektor vil fjerne sykler på utsiden av nytt sykkelhotell: – Vi er sjanseløse, svarer elevene

Arbeiderpartiet kom til formannskapet med et moderert forslag i forhold til det som fikk flertall i hovedutvalget for klima, miljø og teknikk. Her ble det vedtatt at gratis parkering bidrar til økt handel og at problematikken med korona fortsatt er gjeldende. Ordningen med en times gratis parkering videreføres i ett år til, og søkes finansiert gjennom avsatte koronamidler.

Innstillingen går på at Horten kommune avvikler gratis parkering den første timen fra og med 1. oktober i år. Innføring av en time gratis parkering ble vedtatt fra 20. juni denne sommeren.

LES OGSÅ: Høyre skeptisk til gratisparkering: – Vi er nødt til å tenke økonomisk ansvarlig

Høyre ønsker avgiftsparkering tilbake, og partiet kjøper ikke argumentet om at gratis parkering øker handelen i Horten. Tvert om viste Høyre til Sjøsiden som i en av månedene i sommer har hatt en økning i omsetningen i forhold til 2019 på 38 prosent, og det på tross av avgiftsparkering i senteret.

Eddy Robertsen i Venstre mener handelsnæringen er under press, og at ordningen med gratis parkering bør vare ut dette året.

LES OGSÅ: Svein-Erik er kritisk til pengebruken: – Vi sier nei til utsatte grupper og ja til gratis parkering, sånn kan vi ikke ha det

Frp støttet Venstre og Ap:

– En gladsak. Men gratis parkering gjelder ikke for bobiler, understreket Bjørn-Kristian Svendsrud i Frp, og da hadde alliansen Ap, Venstre og Frp sikret gratis parkering til julehandelen i sentrum.

Klare motstandere var Høyre, Rødt og MDG. Partiene SV og Senterpartiet hadde begge forfall i dette møtet i formannskapet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.