– Brodder er bedre enn brudd! (Og nei – det er absolutt ikke bare for eldre mennesker, sier kommunelege Kirkhus.)

LURT: Brodder er en billig forsikring. Kommunelege Niels Kirkhus råder alle til å skaffe seg det, nå som det blir glatt.

LURT: Brodder er en billig forsikring. Kommunelege Niels Kirkhus råder alle til å skaffe seg det, nå som det blir glatt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pass opp. Meteorologene sier det blir underkjølt regn og hålke. Det kan fort føre til beinbrudd og det som verre er.

DEL

Det er fristende å holde seg innendørs, finne fram pledd og kakao og la vær være vær. Men det er det jo ikke alle som kan tillate seg. Før eller senere må de fleste av oss ut en tur, enten vi vil eller ikke. For å hente posten, handle melk og brød, eller gå tur med bikkja.

– Kuldegrader og regn er en farlig kombinasjon, sier kommunelege Niels Kirkhus. – Da er det fort gjort at man ligger på bakken. Jeg gikk selv på ryggen, så seint som i fjor. Det merket jeg godt.

Der kan du se; Det kan skje den beste. Selv han, som burde vite bedre, hadde glemt noe viktig.

– Skaff deg brodder! lyder kommunelegens råd. – På den måten sparer du både deg selv og legevakta. Og nei, det er ikke flaut å bruke brodder, selv om man er ung. Før i tida var det nok forbeholdt eldre og skrøpelige, men slik er det ikke lenger.

LES OGSÅ: Nå venter vi bare på kuldegradene ...

Kirkhus bekrefter at legevakta i Horten merker pågang når det blir speilhålke langs veier og fortauer.

– Da er det høysesong for håndleddsbrudd, skrubbsår og blåmerker. Å skaffe seg brodder er en billig forsikring. Det er like viktig å være godt skodd, som å ha gode vinterdekk på bilen, men brodder på støvlene er langt rimeligere og lettere enn å legge pigger på dekkene, ler Kirkhus.

Artikkeltags