Nå kan pårørende stikke innom for en prat

PROSJEKTLEDER: Christine Hotvedt (innfelt) vil at alle slags pårørende i Horten skal få den støtten de trenger, blant annet gjennom et drop-in tilbud på Aktivitetssenteret.

PROSJEKTLEDER: Christine Hotvedt (innfelt) vil at alle slags pårørende i Horten skal få den støtten de trenger, blant annet gjennom et drop-in tilbud på Aktivitetssenteret. Foto:

Det å være pårørende til noen som er syk, kan være utmattende. Nå har kommunen et nytt lavterskeltilbud til nettopp denne gruppen.

DEL

For pårørende kan det være forvirrende og frustrerende å orientere seg i helsetjenestene og NAV, vite hvor de kan få hjelp, og hvilke rettigheter de har. Ikke er det lett å finne ut av hvordan man går fram for å klage heller. Mange pårørende tar på seg en «koordinator-rolle» overfor sine syke nærmeste Det kan være utmattende i lengden.

– Derfor kommer vi nå med et tilbud om et drop-in kontor for pårørende, på Aktivitetssenteret i Vestre Braarudgate, forteller prosjektleder Christine Hotvedt i en pressemelding.

Pårørende opplever egne påkjenninger, enten den de er glad i sliter med fysisk eller psykisk sykdom eller skade, alderdom eller rusavhengighet.

– Drop-in-samtalene er en lavterskeltjeneste hvor man ikke trenger avtale i forkant, for alle som ønsker en prat. Når pårørende tar på seg for mange bekymringer, kan de i verste fall utvikle egne helseproblemer.

Noe av det man kan ta opp i en slik drop-in samtale er informasjon om tilbud til pårørende, både i og utenfor kommunen, informasjon om pårørendes rettigheter, og rene støttesamtaler. Det kan være godt å ha noen å snakke med.

Tilbudet er åpent tirsdager og torsdager fra klokka 10 til 14.

Artikkeltags