Havneplanen: – Takk for tanken om forbedrede bomiljøer!

Av

De sentrale høyrepolitikerne Langfjell og Jacobsen leker trollmenn.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De tror at den vedtatte «Områdereguleringen Horten havn» gjør det opportunt å lansere bruprosjektet igjen. Nå er de opptatt av innbyggerne i Østbyen og Linden – ja hele sentrum, som er og vil bli plaget av en flyttet bomiljø-ødeleggende trafikkmaskin. Det er å tro på eventyr, at et kommunestyre som ikke hadde potens til å få en forlenget miljøtunnel inn i NTP, skal greie det kunststykke med et skrinlagt bruprosjekt.

Les artikkelen om relansering av bro her (+)

Bruprosjektet møtte stor motstand i Moss og Horten, Fylkesmannen i Moss var bekymret for natur og miljø. Politikerne i Horten var langt fra enige. Departementet la det 80 milliarder kroner kostnadsberegnete prosjektet dødt i 2018. Konsekvensutredningen kunne ikke vise til stor nok samfunnsøkonomisk gevinst. Det vil det nok heller ikke i en fjern fremtid, kunne vise til heller – trollmenn eller ei.

Politikerne Langfjell og Jacobsen har kommet til en erkjennelse i drømmen; Uten fergetrafikken kan vi tenke byutvikling på en helt annen måte enn i dag. Det å få fergetrafikken ut av den vedtatte havneplanen er en drøm vi kan realisere, sier Langfjell og Jacobsen.

Det kunne jeg også ønsket meg! Langt enklere var det likevel, om vedtaket i kommunestyret 24. juni hadde tatt inn de gode bærekrafttiltakene i områdereguleringen og arbeidet videre med det. Det ville ha kostet mindre enn 0,5 milliarder kroner brutto, og gitt de samme gode virkningene. Synd for alle parter det.

Drømmen var nok heller et fortrengt mareritt som de kunne holdt for seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.