Havna: – Høyre og Ap påstår at de representerer det store flertallet. Det har de selvfølgelig ikke belegg for!

HAVNEPLAN: Geir Lenes mener politikerne tar hensyn til utviklerne, på bekostning av innbyggernes ve og vel.

HAVNEPLAN: Geir Lenes mener politikerne tar hensyn til utviklerne, på bekostning av innbyggernes ve og vel. Foto:

Av

Politikerne innrømmer at utviklingen av havna er det viktigste som har skjedd på 100 år. Der slutter også enigheten.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Både Høyre og Ap bruker retoriske kjente triks når de påstår at de, i sakens anledning, representerer det store flertallet. Det har de selvfølgelig ikke belegg for. La oss få en gallupundersøkelse – så kan vi snakkes!

Det eksisterer 1.000 underskrifter mot en massiv, tett og høy bebyggelse i havna. Motstandernes kompetente bidrag i dialogen med administrasjonen og politikerne karakteriseres som ufornuftig og bakstreversk. Vi ser en alvorlig forfordeling, som enkelte politikere understøtter på en fordummende og selvkrenkende vis.

Respekten for utviklernes ve og vel betyr visst mer enn beboernes meninger, ulemper, helsefare og tap. En bred politisk enighet om tiltaket verken legitimerer den mangelfulle områdereguleringen, eller borger for et bærekraftig prosjekt.

Utredningene kan ikke vise til bærekraft fordi analysen ikke fins. Det er en alvorlig misoppfatning å påstå at havneområdet vil glede alle kommunens innbyggere. Vi har fortsatt den ubrukelige brua ved Linden park til å ta inn i området, barrierene er ikke nedbygget, vårt utsyn til sjø og horisont opp til Storgata forsvinner. Trafikken vil bli ulidelig, krysningene i plan for barn og unge blir risikofylte.

Vår ordfører og flertallet av våre politikere har bestemt seg for at områdereguleringsplanen skal iverksettes slik premisset nå er formulert. Skjønnmalingen fortsetter. Det er en alvorlig misledning når det hevdes at; det følger en sikkerhet i kravet om en fremtidig detaljregulering. Det gjelder ikke for Hotelltomta. Ideen om at de aller fleste vil mene at det som kommer, er mye bedre enn den betongen og asfalten som preger store deler av området i dag, passer den uvitende.

Det er ingen endring, men en forverring av tilstanden, når trafikken plasseres sentralt i byen. Det skjønner de fleste, men faktum er underslått. Hvorfor er ikke de kreative forslagene som kan bidra til bærerkraft utredet og løftet inn i planen? Det kunne vi levd godt med. Våre politikere greide ikke engang å sikre en forlengelse av Miljøtunnelen – verken i planen eller i Fylkestinget – det er skammelig og viser en mistrøstig handlekraft.

Dessverre preger byggehøyde for ensidig debatten. Politikerne boltrer seg i det – det forenkler dialogen. Det er synsing når det hevdes at havna ikke kan utvikles med et bypreg «Horten». Den analysen er heller ikke lagt på bordet. Dette har heller ingen relasjon til forutsigbarhet. Årsaken til at administrasjonen vil ha en høy, tett og massiv bebyggelse mot Sentrum og Østbyen, er den betydelige utfordringen støyen og forurensningen fra fergesambandets flyttede oppstillingsplass, bidrar til.

Endret kjøremønster og en forventet alvorlig økning i tungtransport så vel som personbiltrafikken, med mer enn 80 prosent, utover det trafikkanalysen viste, er heftige bidrag til en negativ utvikling, ikke bare for beboerne i Havna. ASKOs unevnte bidrag til 150 daglige trailerlass gjennom byen, forsterker utfordringene og forklaringsbehovet. Vi hadde løsningene på disse problemene!

De politiske partiene bør fristille alle sine representanter i bystyremøtet den 24. Juni.

Da har opinionen muligheten til å sette ansikt på det politiske vedtaket.

Tør dere det?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken