Jeg lar meg stadig overraske over hvordan folk blottlegger sin totale mangel på innsikt, logisk tenkning og/eller sosiale antenner og folkeskikk i kommentarfelt. Enkelte ganger blir jeg også litt skremt. Sist skjedde det i forbindelse med saken om tilgjengelighet til strandsonen på Brunstad for fem dager siden.

Under saken dere delte på Facebook oppfordres ikke mindre enn samtlige båtførere til å tømme septiktanken rett utenfor badebøyene. Oppfordringen applauderes av flere, og man må jo regne med at langt flere har lest kommentaren.

Hvem bader på en langgrunn sandstrand? Små barn. Hva skjer om de bader i vann blandet med septikk? De kan bli svært syke. Er det prisen barna må regne med å betale for utilgjengelige strandsoner?

Hvordan enkelte tydeligvis er komfortable med å legge en sånn ondskap for dagen, er én sak. En annen sak er hvilke vurderinger som ligger bak å la slike kommentarer stå. Faller ikke dette rett inn under kategorien «hatefull ytring» som vi alle jobber mot, og som vanligvis forbys i kommentarfelt?

Mvh Gunhild V. Høyem

Ansvarlig redaktør svarer:

Vi kunne ikke vært mer enig med deg. Kommentaren hører ingensteds hjemme - heller ikke i et kommentarfelt på Facebook - og er nå fjernet. Takk for at du bryr deg!

Vennlig hilsen Torgeir Lorentzen, redaktør i Gjengangeren