Gå til sidens hovedinnhold

– Håpløst å ta stilling til en slik omfattende utbygging, kun ut i fra tegninger

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er helt enig med Unn Christensen, som ønsker seg en modell av den planlagte utbyggingen i Havneparken. Kommunen og utbygger bør absolutt ta på seg jobben med å lage en ny modell, etter endringene av det første konseptet som kan stilles ut for eksempel på biblioteket!

Dette er veldig viktig for at beboerne i Horten skal føle at det er en vits i å engasjere seg. Mye av ideen til denne utbyggingsplanen høres spennende ut. Men! Det er helt håpløst å kunne ta stilling til en slik omfattende utbygging, kun ut i fra tegninger. Ble det ikke fattet et vedtak om at det skulle bygges maks tre- til fire etasjes bygg nede i havneområdet ?

Leser at leder for Horten næringsforum Sølvi Foss mener at et levende sentrum er helt nødvendig for å sikre et levedyktig næringsliv. Tenker hun da på det nåværende sentrum rundt torget og forretningene bortover Storgatas område? Eller har hun flyttet Horten sentrum ned til havne området? Vi må alltid ha helheten i tankene, når vi skal fornye et område.

Det nye må harmonere og smelte i sammen med det eksisterende, for at det skal kunne bli et godt miljø for alle.

En sak til . Nå må Horten bygge boliger til overkommelige priser, slik at hvermannsen slipper å ta for store lån i banken. Eller enda verre; ikke ha mulighet til å komme inn på boligmarkedet på grunn av for lav inntekt.

Kommentarer til denne saken