(Østlands-Posten)

Avgjørelsen om å droppe Oslofjord Arena ved Oslofjord Convention Center (OCC) som sted for forbundets arrangementer ble tatt av styret i Håndballforbundet søndag formiddag.

Forbundet skriver på sine nettsider at styret har forståelse for at det synet arenaens eier (Brunstadstiftelsen som er opprettet av Brunstad Christian Church) har på homofili, skaper problemer for spillere og medlemmer i Håndballforbundet.

Da saken ble behandlet i helgen fikk også OCC uttale seg til forbundet før avgjørelsen ble tatt.

– Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer. Slik eiersituasjonen ved Oslofjord Arena er nå, har styret kommet fram til at Norges Håndballforbund ikke vil gjennomføre arrangementer der, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til forbundets nettsider.

Bakgrunnen for avgjørelsen var flere klubber som valgte å boikotte Region Sør Cup som skulle spilles i nettopp Oslofjord Arena i februar.

– Vi stusser på valg av arena med tanke på de etiske verdiene vi har i idretten, og derfor ser vi oss nødt til å gå til dette skrittet, sa styreleder Anders Berge Røsjorde i Larvik Turnda de som første klubb valgte å boikotte arrangementet på Brunstad.

I en pressemelding opplyser OCC at det er igangsatt et arbeid om å endre eierskapet til Oslofjord Convention Center. I pressemeldingen sier CEO ved Oslofjord Convention Center, Stian Fuglset, følgende:

«Vi er veldig skuffet over avgjørelsen fordi vi i møte med Håndballforbundet både ga garantier om fullstendig adskillelse fra BCC og at ingen overskudd går til religiøs virksomhet. I møte med Håndballforbundet har vi forklart at håndballen og Oslofjord har sammenfallende verdigrunnlag der vi kan stå sammen for inkludering og toleranse. At Håndballforbundet ikke vil være med oss på denne reisen er skuffende. Oslofjord Arena er åpen for alle, uavhengig av kjønn, etnisitet, livssyn, seksuell orientering og funksjonsevne. Hver eneste uke er det hundrevis av barn fra lokalmiljøet som benytter arenaen. Vi har aldri fått signaler om det Håndballforbundet frykter, fra hverken barn eller voksne som bruker arenaen. Håndballforbundet vet dette, og vi har garantert at eventuelt overskudd skal gå til idrett, kultur og samfunnsnyttige formål. Endringene i eierskapet vil også gjøre at alle opplevde forbindelseslinjer til trossamfunnet Brunstad Christian Church blir borte.»