Stygt tap for Haslum: Falk-forsvaret forsvant fullstendig

TAP: Michael Jonassen i midten med henholdsvis Simen Heyerdahl til venstre og Eirik Gilje til høyre.

TAP: Michael Jonassen i midten med henholdsvis Simen Heyerdahl til venstre og Eirik Gilje til høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter et oppløftende åpningskvarter klappet Falk nokså ettertrykkelig sammen i treningskampen mot Haslum onsdag. 25-33 er ikke et resultat som bygger opp selvtilliten en drøy måned før seriestart.

DEL

Vi er preget av tre knallharde treningsøkter denne uken, og overskuddet manglet helt, sier Falks  Michael Jonassen, som avsluttet kampen med fem scoringer fra strek.

– Dermed ble det en tung kamp, men det var i hvert fall deilig å få på seg drakta igjen, deilig å slåss og krangle litt med motspillere. Jeg har veldig stor tro på at vi kommer til å bli mye bedre når vi får litt mere fart i beina.

Forsvarssvikt

Det var særlig i forsvar Falk sviktet mot et Haslum-lag som burde vært en høyst overkommelig motstander i Holtanhallen. Falk var det førende laget det første kvarteret, men så var det som om konsentrasjon og taklingsvilje forsvant ut i august-kvelden. De siste 45 minuttene stod forsvarsinnsatsen ikke på noen måte til godkjent. Her kan det trygt konstateres at «pensjonerte» Simen Heyerdahl ikke blir lett å erstatte.

Stefant Ilic, som hadde åpnet kampen med fire fulltreffere på fire skudd, mistet siktet fullstendig, og et litt redusert Falk-lag manglet nødvendig skuddkraft når Stefan trengte avlastning.

Det retter seg forhåpentligvis når den svenske storskytteren Gustaf Hallén om noen dager er på plass i Falk-rekkene. Falk manglet for øvrig også spillere som Fredrik Haaland (skadet), Håkon Pettersen (utvidet ferie) og Anders Jansrud (rehabilitering etter skade). Allikevel må vi nok forvente mer målrettet aggressivitet av spillere som Filip Svele og Marius Kleiven.

Oppløftende start

Mot Haslum ledet Falk 10-9 etter et lekent og morsomt innledningskvarter, men så stoppet det altså helt opp. Stefan Ilic scoret det eneste målet i det siste kvarteret før pause, da Falk etter hvert havnet under med 11-16.

Falk slet tungt både i angrep og forsvar etter pause også. Avslutningene ble altfor ofte et bedagelig lett bytte for Haslum-målvakt Trond Tjemsland, som alltid trives i Holtanhallen. Bærums-laget fosset frem til 30-19 på det meste, før Falk grep seg selv i nakken og presterte en brukbar avslutning som reduserte nederlaget noe. 25-33 er imidlertid alt annet enn oppløftende, for vi må jo gå ut fra at heller ikke Haslum har ligget på latsiden fire uker før starten på Eliteserien.

Få redninger

Simen Westby Johansen og Markus Rasch voktet Falk-målet en samlet halvtime hver, og bak et glissent forsvar ble det svært få redninger.

Stefan Ilic innledet sesongen med ni scoringer, og ellers scoret Michael Jonassen 5, Theodor Skogsholm 2, Eirik Gilje 2, Filip Svele 2, Morten Christensen 2, Eskild Overvik 1, Marius  Kleiven 1, Markus Aurland 1.

Allerede lørdag formiddag får Falk sjansen til å rette opp inntrykket, når laget møter Nærbø i til ny treningskamp i Holtanhallen. Nærbø rykket opp i Eliteserien sammen med Runar og er en motstander Falk bør sette på plass i sommervarmen. Da er trolig nyervervelsen Gustaf Hallén fra Karlskrona på plass.

Artikkeltags