Det er mindre enn fem måneder siden jeg utnevnte han til æresborger i Horten. Han var i god form den dagen, og uttrykte stor glede over å bli æresborger i hjemkommunen.

Utnevnelsen burde kommet veldig mange år tidligere, men jeg er glad for at han fikk den mens han var i live.

Per var en av Norges fremste fotballspillere gjennom tidene. Han ble født i Horten i 1930, debuterte på a-laget til Ørn som 15-åring i 1946. Han spilte for Ørn fram til han ble 22 år i 1952. Da startet han en fantastisk proffkarriere. I løpet av ni sesonger i Italia spilte han over 200 kamper og skåret 50 mål, for store klubber som blant annet Lazio, Udinese og Milan. I 1957 ble han den første – og hittil eneste – nordmannen som har vært med på å vinne serie-A.

Han var en stor stjerne og blir fortsatt sett på som en fotballegende i Italia.

Per debuterte på det norske A-landslaget allerede som 18-åring i 1949. Han spilte totalt 18 landskamper og skåret sju mål før han ble proff i 1952. På det tidspunktet tillot ikke fotballforbundet profesjonelle spillere å spille på landslaget. Uten den regelen ville han hatt veldig mange flere landskamper. I 1961 kom Per tilbake og avsluttet karrieren i Ørn og Falk.

Han var i lang tid en viktig del av fotballmiljøet i byen og spilte old boys-fotball fram til han var 66 år. Per hadde en fabelaktig karriere, var en flott mann og utmerket ambassadør for Horten. Vi er takknemlige for alt han har gjort for Horten. I dag går våre tanker til Pers familie.