– Vi gleder oss, dette kommer til å bli en stor opplevelse, smiler Olav Sørebø, leder i Norges Korforbund avdeling Vestfold og Telemark. Det er de som står som arrangør av stevnet der kor fra de to fylkene skal være med.

Kor fra Horten

– Det er påmeldt rundt 170 sangere. Og kanskje kommer det noen etteranmeldte også til det vi kaller en koriade, forteller Sørebø.

Fra vårt distrikt deltar både Ra Sanglag og Gulbrandsens kor, to svært aktive og rutinerte kor.

– I tillegg er også Vest Viken Blandakor påmeldt, de har jo med sangere fra vårt distrikt også, tilføyer Sørebø. For øvrig kommer Octopus fra Telemark og KoriDur også til Adal.

LES OGSÅ: Musikkfest med Blues Brothers

Råd og tips

– Dette blir jo et stevne med både teori, øvelser og konsert. Og litt til, sier Sørebø.

– Og så har vi vært så heldige å få med oss Øystein Fevang, han er jo en kapasitet og stor ressurs når det gjelder kor og sang. Fevang skal ha et miniseminar kalt En sunn stemme over tid. Gode råd og tips. Det gleder vi oss til, her vil det sikkert være mye å lære for alle og enhver.

Lørdag ettermiddag blir det konsert på Dal Gjestegård – der kan korene for øvrig velge om de vil ha lukket eller åpen vurdering av sin innsats – og så blir det fest på Kvelden. Det skulle bare mangle.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på 17. mai

Framgang

Korsang er, bare så det er nevnt, på full fart framover.

– Helt klart, kommenterer Sørebø. – Vi har fått åtte nye kor den siste tiden. Nå har vi over 60 kor til sammen i Vestfold og Telemark. Det er en utvikling vi synes er veldig oppmuntrende.

– Spesielt populært er det med seniorkor, for sangere over 60 år. Mange vil være med og synge og da er det fint å begynne her, spesielt hvis man ikke har sunget i kor tidligere.

 

– Nå har vi seniorkor i Tønsberg, Larvik, Tjøme og Holmestrand. Og kanskje får vi et i Horten etter hvert også, sier Sørebø.

Korlederen tilføyer at det i oktober skal være et stort korsangertreff i Vrådal i Telemark.

– Det blir et midtuketreff som vi håper mange vil være med på, sier Sørebø.