Gulbrandsens kor er 90 år i år. Det tradisjonsrike koret slår til med en trippelkonsert siste helg i mars, og en fire minutters videofilm med trøkk i. Filmen kan du se litt lenger ned i saken.

Ekstrakonsert

Konserthelgen, med tittelen «I dag kan all ting skje» innledes fredag 24. mars på Best Western Horten hotell. Siden alle tre konsertene er utsolgt har koret valgt å sette opp en ekstrakonsert på lørdag. Det blir altså to konserten den dagen, og en konsert på søndag.

Det var under en idemyldring i forbindelse med jubileumsfeiringen at filmideen ble nevnt høyt.

– Ja, vi ville prøve noe helt nytt. Å lage en film var jo helt crazy, forteller Inger Jonassen.

Musikk, video- og prosjektgruppa i Gulbrandsens kor tok kontakt med media- og kommunikasjonslinja på Horten videregående. Der kastet 2.-klassingen Øystein Vårdal seg over oppgaven. Med på laget fikk han Håkon Skaftå og Stefan Vedvik, og etter hvert også dronefotograf David Pedersen.

LES OGSÅ: Feirer 90 år med sangglede

#HortenLove-video

– Vi hadde et møte med koret først, hvor vi utviklet ideen. Vi tenkte at det skulle bli en slags #HortenLove-video, forklarer Øystein Vårdal.

– Det er kanskje noen som tenker at det er noe sidrumpa greier når de hører navnet Gulbrandsens kor, men vi ville ha noe med trøkk og energi i, sier Inger Jonassen og viser til sangen de valgte; «Like a prayer».

Madonnas låt passer til trippelkonserten i slutten av måneden, hvor koret har lagt inn en gospelseksjon.

Dirigent under konserten er Rune Ulset Furberg.

Hadde ikke penger

Siden filmprodusentene ifølge egne uttalelser hadde et budsjett på 20 smultringer, hentet de fram alt de kunne oppdrive av privat utstyr, mens koret hadde med seg sin egen koreograf, Anette Dolva, og en dansegruppe med seks dansere.

Opptakene startet 3. november. De filmet ved Borrevannet, Bastøferja, i Horten sentrum. Til sammen 15 steder klippet inn i en fire minutter lang film. De var heldige med været alle dager.

Inger Jonassen mener filmen er tusen ganger bedre enn hun forventet. 

LES OGSÅ: Ra Sanglag fylte Bakkenteigen med bursdagsgjester

 

30 stemmer i koret

Gunnar Holtung kan fortelle at Gulbrandsens kor ble startet som et rent mannskor i mai 1927. Koret ble i sin tid norgeskjent, med blant annet opptak i NRK. Men ingenting varer evig.

I 1983 kom det så få på øvelse at herrene besluttet å gjøre noe drastisk for å få flere medlemmer. De åpnet opp for damene. På den neste øvelsen møtte 24 sangglade opp, 11 av disse var damer.

Nå teller koret 30 aktive sangere og 6 dansere.