I 2017 sang de for fulle hus: – Nå slår de på stortromma med lokal hyllest

KAUSLAND: Gulbrandsens kor slår på stortromma når de til høsten skal formidle Grethe Kauslands liv.

KAUSLAND: Gulbrandsens kor slår på stortromma når de til høsten skal formidle Grethe Kauslands liv. Foto:

Gulbrandsens kor er intet vanlig kor. De har nemlig like mye show som de har sang, og det faller i smak hos publikum. I 2017 solgte de ut salen på Best Western Hotel hele fire ganger, og nå klinker gruppa til med den lokale hyllesten «Kjære lille Grethe».

DEL

Det er altså sangene til selveste Grethe Kausland som skal fremføres i Bakkenteigen kulturhus 2. og 3. november. Grethe Kausland ble født i Horten i 1947. Hun var skuespiller, sanger og revyartist, og hennes sangrepertoar var enormt.

For mange er hun kjent for opptreden i Melodi Grand Prix og samarbeid med Dizzie Tunes, mens hun for andre er kjent som «Mamsen» i jul i Blåfjell som gikk på NRK. Kausland døde 16. november 2007, bare 60 år gammel, men i 2017, ti år etter hennes død ble statuen av henne avduket foran Horten kino.

– Hun har statue og egen gate i byen, men vi føler at hun enda ikke har mottatt den hyllesten hun fortjener i musikalsk form. Nå vil vi virkelig takke henne for alt hun har gjort for byen vår. Grethe Kausland satte Horten på kartet, forteller leder for prosjektgruppa, Inger Jonassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PROSJEKTGRUPPA: Siden i fjor høst har prosjektgruppa jobbet med rammene for hyllesten fra koret til Grethe Kausland. Fra venstre: Inger Jonassen, Beate Lund, Armand Tyszka, Annete Nesse og Camilla Berglund.

PROSJEKTGRUPPA: Siden i fjor høst har prosjektgruppa jobbet med rammene for hyllesten fra koret til Grethe Kausland. Fra venstre: Inger Jonassen, Beate Lund, Armand Tyszka, Annete Nesse og Camilla Berglund. Foto:

Og hyllest skal det bli. Gulbrandsens kor stiller med et bredt spekter av hennes sanger, og vil bringe med seg lokale musikere opp på scenen.

LES OGSÅ: Thea Lie scoret tre i debuten på damelaget

– Hortens kuleste kor

– Vi vil bruke de lokale ressursene vi har i byen, og det blir kult å få med oss lokale musikere opp på scenen. Vi liker å omtale oss selv Hortens kuleste kor, og vi skal sørge for å lage litt show denne gangen også, slik som tidligere, forteller prosjektgruppa.

– Hvorfor skal folk komme på konserten deres?

Dette er en gyllen mulighet til å bli bedre kjent med Grethe Kausland, hennes historie og hennes musikk. Med alle prosjektene hun gjorde da hun levde, har vi under planleggingen stilt oss spørsmålet: Hvem var Grethe Kausland? Vi skal fremføre bredt fra hennes liv, lover koret.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Et sjeldent bilde fra Karljohansvern. Vidar Lønn Arnesen, Grethe Kausland og Rolv Wesenlund samlet.
Foto lånt ut av Janne Kausland

Et sjeldent bilde fra Karljohansvern. Vidar Lønn Arnesen, Grethe Kausland og Rolv Wesenlund samlet. Foto lånt ut av Janne Kausland

Da koret i fjor høst skulle velge årets prosjekt sto flere navn på blokka. Michael Jackson og Whitney Houston var blant navnene koret stemte på å gjøre prosjekter av, men det var Grethe Kausland som fikk desidert flest stemmer. Siden da har prosjektgruppa jobbet med å sette rammene, og først i helgen la de prosjektet fram for koret.

LES OGSÅ: Zivojin måtte trøste Falk, som ble felt av enkle feil – igjen

– Det er først nå koret har fått vite hva vi skal vise frem, men nå er vi i full gang med øvinga. Vi tror folk kommer til å like det. Ikke alt er på plass, men det kommer til å bli veldig bra til slutt, lover prosjektleder Inger Jonassen.

Artikkeltags