Gå til sidens hovedinnhold

– Gratis trygghetsalarm for brukere med svært lav inntekt?

Undertegnede blir kontaktet av en godt voksen kvinne, som lurer på om det er mulig å få tildelt en kommunal trygghetsalarm – uten å måtte betale noe for å få tildelt og montert en slik trygghetsalarm.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hun bor alene og må ned en vanskelig trapp, for å komme seg ut av huset. «Jeg er jo over åtti år og har lenge tenkt å skaffe meg slik trygghetsalarm, men jeg har aldri funnet plass til slik investering på mitt bitte lille budsjett – tror du det er mulig å få tildelt en slik trygghetsskapende alarm for fattige, gamle damer – helt gratis? Det er jo for ille at trang økonomi skal forhindre meg fra å få tak i slikt nødvendighjelpemiddel.»

Undertegnede sier seg enig i at utrygge, voksne damer bør ha tilgang til slik nødvendig alarm, og jeg lover å sjekke om det finnes en slik gratisordning i Horten kommune. Undertegnede ringer den kommunale service-sentralen og får beskjed om at det ikke finnes slik gratisordning i Horten kommune, men at det er mulig å søke om økonomisk sosialhjelp på det lokale NAV-kontoret – noe som ikke frister den åttiårige kvinnen; «Jeg har aldri vært inne på noe NAV-kontor, det er mange som er like fattige som meg og jeg syns det er uverdig at fattige, gamle damer skal måtte stå i tiggerkø på det lokale NAV-kontoret for å få tildelt slik nødvendig trygghetsalarm.»

Undertegnede sier seg enig i at dette umulig kan være den beste løsningen og lover å ta opp saken politisk, for å se om det er mulig å få innført en slik ordning med gratis trygghetsalarm for brukere med svært lav inntekt.

Undertegnede tar opp saken i hovedutvalg for helse, omsorg og sosial og fremmer følgende forslag på vegne av partiene Rødt, MDG og Frp i saken om kvalitetsmelding Helse og Velferd 2020; «Det legges fram sak som vurderer muligheten for å innføre en ordning med gratis trygghetsalarm for brukere med svært lav inntekt».

Forslaget får ikke flertall, fordi forslaget ikke støttes av Ap og Sp, men i kommunestyret blir forslaget lykkeligvis enstemmig vedtatt! Undertegnede vil med dette be om at slik sak fremmes før utløpet av 2020 og at alle lokalpartiene står sammen om å innføre slik fornuftig og nødvendig ordning!

Kommentarer til denne saken