Du er ikke alene om å lese Gjengangeren

LESERVEKST: Ansvarlig redaktør i Gjengangeren, Audun Bårdseth gleder seg over lesertallene.

LESERVEKST: Ansvarlig redaktør i Gjengangeren, Audun Bårdseth gleder seg over lesertallene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Antallet lesere av Gjengangeren har økt det siste året. 18.000 personer leser avisen hver dag. Opplaget har økt med over 200 det siste året.

DEL

Det er de ferske lesertallene fra Mediebedriftenes Landsforening som viser at 18.000 personer leser Gjengangeren hver dag. Det er 1.000 flere enn for et år siden, og gleder ansvarlig redaktør og daglig leder Audun Bårdseth.

Det har aldri vært mer spennende å jobbe i media enn nå. Forandringene er store, drevet av ny teknologi og nye leservaner. Vi som lever av å fortelle historier om Horten og menneskene der, har det siste året jobbet hardt for å tilpasse oss dette. Det er hyggelig at denne målingen gir oss en pekepinn om at det går den riktige veien, sier Bårdseth.

Offisielt opplagstall for Gjengangeren i 2016 er 6.193 eksemplarer. Det er 226 flere enn året før. Gjengangeren-redaktøren roser staben i lokalavisen:

Takk til Horten

– Avisarbeid er lagarbeid og alle ansatte i Gjengangerens redaksjon og markedsavdeling har i fellesskap æren for de gode tallene. Uten at det gir grunn til å hvile på laurbærene. Omstillingen fortsetter, hver dag, sier Bårdseth.

Redaktøren vil også berømme hortensfolk.

– Det er mange kilder til nyheter, og våre lesere er engasjerte. Det er for tiden ingen selvfølge at lokalavisen blir prioritert når folk skal finne utløp for sitt engasjement, men Gjengangeren står fortsatt sterkt. Det er vi takknemlige for. Det er dette engasjementet vi lever av, understreker han.

LES OGSÅ: Gjengangeren i sterk vekst

Digitalt kommer

Detaljene i målingen bekrefter at lesing av papiravis synker noe. Det oppveies av at flere leser Gjengangeren på skjerm og mobile enheter.

– Til dette bildet hører det med at antallet abonnenter fortsatt øker, også der drevet av digital vekst. Men papiravisen har den suverent sterkeste posisjonen blant leserne. Vår jobb er å levere godt innhold tilpasset både papir og skjerm, hver dag og nær sagt hver time av døgnet, sier Gjengangeren-redaktør Audun Bårdseth.

Generelt viser målingen at færre leser aviser på landsbasis. Og nedgang hos de andre dagsavisene i vår region.

Artikkeltags