Gå til sidens hovedinnhold

Gjengangeren i sterk vekst

Artikkelen er over 4 år gammel

Når Amedia feirer vekst, tar Gjengangeren sin del av kaka. Økningen er cirka sju prosent det siste året, og hver sjette abonnent er nå heldigital.

Med påspanderte kake fra eierkonsernet Amedia, som markerte totalt 100.000 digitale abonnenter, feiret Gjengangeren onsdag sin del av suksessen. Hortens lokalavis opplever sterk vekst i antall abonnenter, en økning på sju prosent siden samme tid i fjor.

– Vi gleder oss over dette, og er stolte av vi ligger noe høyere enn den gjennomsnittlige veksten i Amedia-avisene, og høyest i Vestfold. Vi er takknemlige for tilliten fra våre lesere og synes det er spennende å holde tritt med dem i en tid hvor folks leservaner er i endring, sier redaktør Audun Bårdseth.

LES OGSÅ: Lokalavisene styrker posisjonen

Papir og nett

Papiravisen er fortsatt den ledende kanalen for publisering av lokaljournalistikk om Horten. Samtidig vokser antallet lesere som foretrekker å lese Gjengangeren på skjerm og mobil.

– Cirka hver sjette abonnent er nå heldigital, og totalt nærmer vi oss raskt 1.000 digitale abonnenter. I tillegg er antallet registrerte digitale brukere som logger seg på med aID rett under 6.000. Dette er milepæler vi jobber med å nå før nyttår. Da blir det ytterligere feiring, lover Bårdseth.

LES OGSÅ: 17.000 leser Gjengangeren hver dag

Nært forhold

En fersk undersøkelse blant Gjengangerens abonnenter avslører at innbyggerne i Horten kommune har et sterkt forhold til sin lokalavis.

Konsernsjef i Amedia Are Stokstad snakker om Amedias digitale utvikling.

 

– Åtte av ti oppgir Gjengangerens papirutgave som sin hovedkilde til lokale nyheter, fulgt av Gjengangeren på mobil eller brett, og på skjerm. Det bekrefter vårt inntrykk av innbyggernes sterke engasjement for sitt lokalmiljø. Det er dette vi lever av, sier redaktør Audun Bårdseth.

Samme undersøkelse viser at 89 prosent av leserne svarer «svært fornøyd» og «ganske fornøyd» når de blir spurt om hvor tilfredse de totalt sett er med sin lokalavis.

– En slik score for relasjon og tilfredshet er blant de høyeste i hele Amedia. Det gleder oss, og holder oss på tærne for å beholde vår posisjon, digitalt og på papir, lover redaktøren.

Kommentarer til denne saken