Gå til sidens hovedinnhold

Gamlehorten gjestegård: – Å ikke behandle saken var i tråd med vanlig praksis

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har i noen innlegg blitt stilt spørsmål ved om det pågår et spill om Gamlehorten gjestegård, og om nye forslag til omregulering er på gang. Personlig vil jeg være tydelig på at jeg ikke kjenner til noen nye planer. Etter at eierne trakk søknaden om omregulering har jeg ikke drøftet andre planer med verken de eller andre. Jeg tror de aller fleste forholder seg til at dagens regulering fortsatt vil være gjeldende.

Da eierne trakk søknaden om omregulering valgte flertallet i kommunestyret å ikke behandle saken. Jeg har stor respekt for at det var ulike syn på dette, men personlig hadde jeg ikke sterke meninger om fremgangsmåte. Å ikke behandle saken var imidlertid i tråd med vanlig praksis, for jeg kan ikke huske at kommunestyret tidligere har behandlet en sak etter at søker har bedt om å få trukket den. En behandling av saken ville trolig uansett gitt akkurat det samme resultatet som vi har nå. Dagens regulering ville blitt stående.

Behandling av saken ville heller ikke påvirket eiernes mulighet til å fremme nye forslag i fremtiden. Et nei til omregulering i kommunestyret ville ikke vært til hinder for at det senere kunne kommet nye forslag. Jeg er imidlertid ikke kjent med noen nye forslag, og det er heller ikke noe som tyder på at det i nær fremtid vil være noe politisk flertall for en omregulering. Hvis det allikevel en gang i fremtiden kommer et nytt forslag, vil det - akkurat som denne gangen - være åpne prosesser med offentlig høring. Alle som engasjerer seg vil på nytt bli invitert til å komme med sine synspunkter.

Nå kan vi imidlertid fastslå at dagens regulering fortsatt skal være gjeldende. Det foreligger ingen søknader om å endre på dette og jeg har ikke hørt noen si at det vil komme noen søknader. Fremover håper jeg derfor på et hyggelig ordskifte, der vi ikke mistror hverandres motiver.

Mange dyktige, flotte og samfunnsengasjerte hortensfolk har vært engasjert på begge sider i denne saken. Nå heier jeg på at vi jobber sammen for en videre positiv utvikling av kulturbydelen Karljohansvern.

Jeg ønsker alle - uavhengig av hvilket syn de har hatt på dette - en flott og fredfull sommer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.