Reiseminner fra Peru ble utstilling

PÅ VEGGEN: Kunstneren skal tegne direkte på en vegg i Galleri Galleberg.

PÅ VEGGEN: Kunstneren skal tegne direkte på en vegg i Galleri Galleberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Astrid Mørland tenkte hun skulle samle sine Peru-inntrykk i en bok. Det ble det utstilling av.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I 2014 reiste den Åsgårdstrand-baserte kunstneren til det stedet hun hadde mest lyst til å se her i verden, et lite sted ved foten av Andesfjellene i Peru. Hun bodde i en bydel på utsiden av sentrum.

En eksotisk reise

Lørdag åpnet hun utstilling i Galleri Galleberg på Jareteigen basert på sine reiseinntrykk.

40 tegninger i pastell, blyant og tusj venter i sine hvite rammer på at kunstneren skal finne en galleriveggplass til dem.

Før Astrid Mørland reiste til Peru, gjorde hun en avtale med Kjetil Galleberg om utgi en bok med sine reiseminner på hans forlag. Nå er boken klar. I den har hun med utgangspunkt i sin egen håndskrift laget en font.

PÅ GALLEBERG FORLAG: Astrid Mørland har samlet tegningene mellom to permer.

PÅ GALLEBERG FORLAG: Astrid Mørland har samlet tegningene mellom to permer. Foto:

Studerte folkelivet

Det ble en spennende og eksotisk reise. I seks uker gikk hun rundt på markeder, snakket med folk og oppsøkte flere av de fine museene i området. Det hun likte best var å sitte på en kafe på den åpne plassen foran den store katedralen, og se på folkelivet. Noen kom med buss ned fra fjellene for å selge forseggjorte gresskar i fine mønstre.

Det var mange som drev med kunsthåndverk, som de solgte på markedet. Folk var ikke tilbakeholdne, men satte seg gjerne ned for å prate med den besøkende.

To ganger tok Astrid Mørland turen opp til Perus mest kjente turistattraksjon, Machu Picchu. Den ene gangen ble hun høydesyk.

LES OGSÅ: Kjøpt inn av Vestfold Kunstmuseum: Nå er Astrid Mørlands tegninger sikret evig liv

En drøm siden studietiden

– Det har vært en drøm å besøke Peru helt siden studietida på Akademiet. Det var mange på den tiden som var fasinert av indianernes kultur, blant andre meg, forteller Mørland. Hun nevner inkaindianerne, indianerne i Canada og i Latin-Amerika.

Astrid Mørland har tidligere besøkt Mexico, som hun føler har mye til felles med Peru. Da hun kom hjem, brukte hun mye tid på å bearbeide de mange inntrykkene. Det siste bildet gjorde hun ferdig i fjor høst.

LES OGSÅ: Alle gode ting er fire

Lørdag var det utstillingsåpning. Bildene vises fram til 22. april.

Artikkeltags