Endelig er det offisielt. Helt til det siste har man jobbet med å få detaljene på plass, og nå er det klart: Den amerikanske jazzstjernen Melody Gardot har takket ja til å synge på Fyrverkerikonserten 30. juni.

Hun har stått på ønskelisten lenge.

– Fra vår side er det et ønske om å få inn flere store internasjonale artister som gjestesolister, sier korpssjef Terje Gravningsmyhr.

– Men du vet hvordan det er med disse internasjonalt kjente musikerne; de har ofte tette programmer og turneer planlagt årevis i forveien, så det er ikke så lett.

Slo igjennom etter dramatisk ulykke

Du husker kanskje Melody Gardot fra 2009, året da hun hadde sitt store gjennombrudd. Hun var gjest på Skavlan og fortalte om hvordan musikken hjalp henne å bli frisk igjen, etter en dramatisk ulykke.

Senere har hun gitt ut en rekke album, og turnert verden rundt. Det er ingen selvfølge at en artist av hennes format skulle si ja til å komme og opptre med et militærorkester i en liten by de færreste utenfor Norge har hørt om.

 

– Men jo flere artister av internasjonalt format vi får booket, desto lettere blir det i framtida, sier produksjonsleder Frank A. Tostrup.

Korpssjef Terje Gravningsmyhr har lenge hatt Melody Gardot som en av sine favoritter.

– Jeg har hørt en hel del på henne. Jeg er glad i jazz, og Melody Gardot har mye nerve i stemmen. Det liker jeg. Dagens pop blir flatt, sammenlignet med henne.

LES OGSÅ: I fjor gikk de underskudd – i år kliner de til med tre ganger så mange arrangementer

Lett å like

Tostrup er klar over at årets gjesteartist ikke er like kjent som fjorårets stjerne. Det skal også noe til, med et navn som José Carreras.

– Men det synes jeg ikke gjør så mye. Vi markedsfører Fyrverkerikonserten som en familieopplevelse, og vet at mange pleier å komme uavhengig av hvem gjesteartisten er, rett og slett fordi det er en hyggelig tradisjon og en fin musikkopplevelse utendørs. Vi kommer også til å promotere Fyrverkerikonserten spesielt opp mot jazzklubber og -magasiner. Jeg ser ikke bort fra at dette er en konsert som mange vil reise hit for å oppleve.

Han tror dessuten at folk som ikke har noe forhold til artisten fra før, vil få en positiv opplevelse.

Jeg ser ikke bort fra at dette er en konsert som mange vil reise hit for å oppleve.

Frank A. Tostrup, produksjonsleder for Fyrverkerikonserten

 

– Særlig godt voksne folk, for Melody Gardot framfører jo musikken sin i en jazztradisjon som man forbinder med 50-tallet. Hun sammenlignes ofte med Nina Simone, og har blant annet Judy Garland som en av sine inspirasjonskilder.

LES OGSÅ: Kriminell aften med Jo Nesbø i Bakkenteigen kulturhus

Korpset vil briljere

Marinemusikken kommer til å bruke flere av sine egne musikere som solister sammen med Gardot, blant annet Erik Eilertsen, som ved siden av å være trompetist i korpset også er fast medlem i København Radio Big Band.

 

Som vanlig vil dessuten korpset ha en egen avdeling på begynnelsen av konserten, før stjernen kommer på scenen. Avslutningsvis vil de følge tradisjonen og spille Music for the Royal Fireworks av Georg Friedrich Händel.

– Og Anne Lindmo har takket ja til å være konferansier, opplyser Gravningsmyhr.