(Tønsbergs Blad)

Vestfoldpolitikerne går med på at navnet for den nye regionen skal være Vestfold og Telemark. Det har fylkesordfører Rune Hogsnes i Vestfold fylkeskommune nettopp gitt beskjed om i forhandlingsmøtet mellom Vestfold og Telemark, melder ta.no.

– Vi aksepterer at dere i Telemark ikke ønsker et fellesnavn for regionen og går dermed med på Vestfold og Telemark. Dette har ikke noe med hva nazistene har gjort, sier Hogsnes til avisen.

Vestfoldpolitikerne har lenge arbeidet for å få navnet Vest-Viken, slik det også ble vedtatt i fylkestinget i forrige uke.Tidligere denne uken ble det kjent at Vest-Viken er et gammelt nazinavn som Vidkun Quisling fant opp.

LES OGSÅ: Fylkesordførerne ble overrasket da de hørte at forslaget til nytt fylkesnavn er et nazinavn ...

Fra 2020

Vedtak om endring av navn er det til slutt Stortinget som skal gjøre. Etter innstilling fra de to fylkestingene. Navneendringen kommer fra 1. januar 2020 når den nye regionen skal være på plass.

Hogsnes forteller også at Vestfold har tatt vekk et punkt om at man skulle utrede ny regionhovedstad fra 2023. Dermed blir det stående at Skien skal være den nye regionhovedstaden.

LES OGSÅ: Dropp «Vest-Viken» som nytt navn på Telemark+Vestfold

Men det er fortsatt et stykke fram før de to forhandlingsdelegasjonene er helt enige. Akkurat nå står diskusjonen om antallet arbeidsplasser. Telemark mener at de må få kompensert at passeringen av fylkesmannen i Tønsberg og flytting av arbeidsplasser dit, må kompenseres av tilsvarende antall arbeidsplasser fra fylkesadministrasjonen i Tønsberg til Skien.