Skolefrokost er en aktivitet som er godt innarbeidet i Falkensten Sanitetsforening. På grunn av pandemien har det ikke latt seg gjøre å besøke skolen, men fredag 8. april var vi igjen på plass på Horten Montessoriskole. Da ble det påskefrokost med rundstykker og mye godt pålegg. Desserten var gulrot.

Elever, ansatte og fire sanitetsdamer hygget seg sammen og det ble en god start på dagen for oss alle. Bordet var pyntet med påskepynt og maiblomster. Anne Nærsnes, tidligere leder av Falkensten Sanitetsforening, fortalte om sanitetsforeningen og om Fredrikke Marie Qvam som startet sanitetsforeningen for 126 år siden. Hun dro paralleller med Maria Montessori , grunnleggeren av montessoriipedagogikken.

Anne fortalte at vi selger fastelavnsris for å skaffe penger til å forske på kvinnehelse og at maiblomsten er barnas blomst. Inntekten av det salget går til å hjelpe barn som har det vanskelig.

En annen aktivitet Falkensten Sanitetsforening har på Montessoriskolen er lesevenn.

En gang i uka kommer Hanne Marit eller Anne Karine og leser for barna. Dette er et godt møte mellom barn og voksne. Gode lesestunder har en positiv innvirkning på lysten til å lese selv, det inspirerer fantasien og skaper grunnlag for lek og samtaler utenfor lesestunden.