Slår tilbake mot kritikken: – Torild Brække har Hortens aller største hjerte!

IKKE ENIG: Jorun Schreiber, Thorhild Currin, Suzana Lazar og Wenche Krybelsrud bidrar alle som frivillige i den såkalte «Butikken for alle». De føler at kritikken mot leder og initiativtaker Torild Brække er feilaktig og dypt urettferdig.

IKKE ENIG: Jorun Schreiber, Thorhild Currin, Suzana Lazar og Wenche Krybelsrud bidrar alle som frivillige i den såkalte «Butikken for alle». De føler at kritikken mot leder og initiativtaker Torild Brække er feilaktig og dypt urettferdig. Foto:

Fire frivillige ved «Butikken for alle» reagerer med vantro på det de tidligere frivillige sier om lederen av gratisbutikken.

DEL

Gjengangeren fortalte tidligere om de tidligere frivillige medhjelperne ved «Butikken for alle» som alle var sterkt kritiske til leder og initiativtaker Torild Brække – primært fordi butikken fremdeles har åpent bare to dager i uka. De hevder at de har tilbudt seg å stille opp på kveldstid for at flere skal kunne nyte godt av tilbudet – en kritikk Torild Brække ikke kjenner seg igjen i.

Les også: Hevder Torild Brække forskjellsbehandler kundene: – «Butikken for alle» er bare for noen

Nå tar fire andre frivillige bladet fra munnen. Jorunn Schreiber, Thorhild Currin, Suzana Lazar eller Wenche Krybelsrud er alle engasjerte i det frivillige arbeidet i butikken.

– Vi kjenner overhodet ikke igjen det bildet som er tegnet av situasjonen her, sier Schreiber.

– Dette er jo et angrep på Torild Brække som person, og det gjør oss rasende, supplerer Krybelsrud. – Her blir alle like godt tatt imot, og Torild virker ikke sjefete på noe vis. Tvert imot.

Et fantastisk sted å bidra som frivillig

Thorhild Currin synes lite om påstandene som har kommet fra de tidligere frivillige.

– Torild er en alle i Horten vet hvem er. Dette minner mest om en heksejakt, synes jeg.

– Hun er den i Horten som har det aller største hjertet, legger Suzana Lazar til.

– Men har dere noen tanker om hvorfor de som har sluttet her har en helt annen oppfatning av situasjonen?

– Vi har vel våre tanker om det, uten at jeg ønsker å gå inn på det. Alt jeg kan si er at det er fantastisk å jobbe som frivillig her, sier Currin.

Må sette noen grenser

Når det er sagt, er de på det rene med at Torild Brække noen ganger kan framstå ganske bestemt.

– Det er klart hun må sette noen grenser innimellom, sier Krybelsrud.

– Alle kan ikke få dra av gårde herfra med svære sekker fulle av klær. Da blir det jo tomt på en-to-tre, og andre finner ikke det de trenger. Jeg synes det er rart at de tre tidligere frivillige kan komme med slike påstander som de gjør. Er det ikke ærekrenkelser? Det er i alle fall sjikane på høyt plan, spør du meg.

Artikkeltags