Gå til sidens hovedinnhold

Fylkets beste turrute skal kåres – stem på din favoritt her!

Artikkelen er over 3 år gammel

Stem på din favoritt lenger ned i saken.

Gjennom det nasjonale Turskiltprosjektet har fylkene, deriblant Vestfold fylkeskommune, gitt midler over flere år til å skilte og merke turstier. 1.100 turruter er merket, og én av rutene skal kåres til fylkets- og Norges beste turrute.

Kristian Ingdal jobber med idrett og friluftsliv i Vestfold fylkeskommune, og sier konkurransen kan bli stor mellom fjell og kyst.

– Turruter er ikke bare turer til fjells, sier Ingdal. Selv om vi er i sterk konkurranse med mange gode høyfjellskandidater, må vi ikke glemme at Vestfold har noen av landets fineste kystnære turruter, meddeler Ingdal.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER

Frist for å stemme er 31. august.

Siden 2010 har landets fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen med faglig støtte fra blant andre Friluftsrådenes Landsforbund, DNT og Miljødirektoratet, samarbeidet om å merke turmuligheter der folk bor og ferdes. 

– Jeg oppfordrer alle til å stemme på turrutene i Vestfold slik at vi får vist fram hva Vestfold har å by på, sier Ingdal.

Ellen Eriksen, Vestfoldpolitiker (FrP) er leder for kultur, idrett og folkehelse i Vestfold fylkeskommune, og ser for seg at dette tiltaket kan få flere til å orientere seg om hvilke ruter som finnes i fylket og Norge:

– Av alle landets ruter er jeg best kjent med Vestfold sine kyststier, som jeg trygt kan anbefale, sier Eriksen.

LES OGSÅ:

Drømmejobben lokket Eivind (26) fra Haugesund til Horten

For denne gjengen er turgåing mer enn mosjon og frisk luft

Kommentarer til denne saken