I fjor finansierte de gratis fotballskole selv - nå ber de om hjelp for å kunne fortsette

FOTBALLSKOLE. Jan-Eddie Hansen, Per Enholm og Benny Nielsen håper det finnes noen der ute som vil hjelpe de med å arrangere gratis fotballskole til sommeren.

FOTBALLSKOLE. Jan-Eddie Hansen, Per Enholm og Benny Nielsen håper det finnes noen der ute som vil hjelpe de med å arrangere gratis fotballskole til sommeren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fotballgruppene i Falk og Borre lærte noe viktig i fjor. Det er mange barn som ikke har råd til fotballskole. Det vil de gjøre noe med.

DEL

Falk og Borre har samarbeidet om fotballskole de siste årene. I fjor var påmeldingen lav, blant annet på grunn av kollisjon med Italent fotballskolen i Lystlunden. I stedet for å avlyse helt, kjørte de to klubbene en gratis tredagers fotballskole. Da lærte de noe viktig.

– Det kom mange barn vi normalt ikke ser på fotballskolene. Bare den siste dagen dukket det opp 20 stykker, som hadde fått høre om fotballskolen først da, sier Borre-trener Jan-Eddie Hansen, som sier det ikke var vanskelig å skjønne at det er mange som ikke har råd til å sende barne sine på fotballskoler.

LES OGSÅ: Mini-fotballskolen en stor suksess

100.000 kroner

Det kom mange positive tilbakemeldinger på at de hadde arrangert gratis fotballskole, og nå ønsker de å få til dette i år også – men det er et stort men:

– Vi er helt avhengig av å få hjelp fra næringslivet til dette, sier sportslig leder i fotballen i Borre IF, Benny Nielsen.

– I fjor tok vi kostnadene selv, men det har vi ikke økonomi til å fortsette å gjøre, sier leder i Falk fotball, Per Enholm.

Røft regnet, sier han at prislappen på en fotballskole med 100 barn er 100.000 kroner. Dette er det Falk og Borre håper å få inn med hjelp av flere bidragsytere for å kunne tilby en full Tine fotballskole med mat og drikke, T-skjorte, sekk og ball.

– Normal pris er mellom 1.300 og 1.800 kroner. Da sitter klubbene igjen med en pen liten slump. For de fleste klubber er dette en inntektskilde. Vi ønsker nå i stedet å gjøre noe for hortensamfunnet, men vi kan sette klubbenes økonomi i vansker for å få til dette. Derfor ber vi om hjelp, sier Enholm.

– Vi bidrar med tid og kunnskap, sier Nielsen, som håper blant annet Horten kommune kan se verdien av å bidra til den gratis fotballskolen.

LES OGSÅ: Falk/Borre tapte slaget om fotballskole

En kvalitetsfotballskole

Det er ikke nødvendigvis kun økonomisk støtte de to klubbene trenger for å få til dette.

– Mat til lunsjen, frukt til pausene og fotballer er noen «ting» vi trenger, sier Enholm.

Fotballskolen startet mandag 25. juni, og varer fem dager. Jan-Eddie Hansen skal ha det sportslige ansvaret, og han lover en kvalitets fotballskole.

– Det blir et godt fotballtilbud. For meg er det viktig å understreke at det er en fotballskole vi arrangerer, ingen ferieklubb. Barna som kommer hit må ha lyst til å spille fotball. Mitt mål er å kunne gi barna som kommer hit fotballmessig utvikling, sier den rutinerte fotballtreneren, som vil ha med seg 12 instruktører, som er flinke til å jobbe med barn og fotball.

Jan-Eddie Hansen, Benny Nielsen og Per Enholm håper å lykkes med dette frieriet til næringslivet.

– Sammen kan vi få til noe vi virkelig kan være stolte av, sier de.

Falk og Borre ber de som har mulighet til å hjelpe til med dette kontakte Jan-Eddie Hansen.

Artikkeltags