Ny hverdag for Nils Johan: Kommentatorjobbing, sofafinter og haugevis med TV-fotball

FORTSATT MED: Nils Johan Semb har hatt et langt liv i toppfotballen. Åsgårdstrand-mannen er fortsatt i NFF-systemet i tillegg til å være TV2-kommentator.

FORTSATT MED: Nils Johan Semb har hatt et langt liv i toppfotballen. Åsgårdstrand-mannen er fortsatt i NFF-systemet i tillegg til å være TV2-kommentator. Foto:

Av

Nils Johan Semb har gjort comeback som TV 2-mann. På hjemmebane innrømmer han noen finter for å få sett mest mulig fotball.

DEL

Åsgårdstrand-mannen, som på 90-tallet trente Eik-Tønsberg, er hittil siste A-landslagstrener som har ledet Norge i et seniorsluttspill. Det skjedde i 2000 da han var 41 år gammel. Han ga seg i jobben vel tre år senere.

Han var en god stund sportssjef og jobbet tett med A-landslaget. Den funksjonen hadde han inntil for åtte-ni måneder siden.

TV 2 nølte ikke og hentet ham til et ekspertkommentator-comeback.

– Jeg trives absolutt med det. Jeg har også jobbet en del for dem før, selv om det er en del år siden. Det å følge det beste av internasjonal fotball liker jeg veldig godt. Det betyr at du må forberede deg godt, lese deg opp og se mye. Det viktigste er å se mye og være oppdatert på lag, spillere, trender og utvikling, sier Semb til NTB. Nils Johan tilbake i manesjen: – Alltid gøy å se fotball på øverste hylle

Finter på hjemmebane

Han innrømmer noen finter på hjemmebane.

– Du vet nok hvordan det er med familieliv. Noen ganger sitter jeg og «jukser» på mobiltelefonen mens kona tror jeg følger med på en serie hun er interessert i.

– Hvor mange kamper ser du i uka?

– Det er vanskelig å si nøyaktig. Det varierer, men det blir mye, sier Semb.

Henning skal lede FK Eik videre: – Jeg er godt fundert i begge klubber

Fortsatt i NFF

Han er fortsatt inne i en deltidsstilling (40 prosent) i fotballforbundet. Semb sitter i bilen på vei til en G17-samling i Hamar når han snakker med NTB.

– Jeg har en avtale i et par års tid til. Så får vi se hva som skjer. Jeg jobber tett mot trenerne på de aldersbestemte landslagene og kan vel kalles en form for mentor.

Semb lukker ikke helt døra for en trenerjobb.

– Det var nok mer aktuelt tidligere, men i fotball utelukker jeg ikke noe, sier Semb.

Nå nærmer Semb seg 61 år. I starten av mars 2021 gir han seg høyst sannsynlig i NFF og tar AFP-pensjon.

LES OGSÅ: Gull-helg for bokserne: – En veldig god turnering for oss

Artikkeltags