Krise etter Dana Cup: Borre-jentene mangler keeper

KLARE: Borre deltar i Dana Cup med to jentelag. Denne helgen har jentene de siste forberedelsene på hjemmebane.

KLARE: Borre deltar i Dana Cup med to jentelag. Denne helgen har jentene de siste forberedelsene på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Borre-jentene drar til Dana Cup med sin gode keeper. Men så blir det krise. Sisteskansen flytter til Nord-Norge. Hvem vil stå i mål for ett av fylkets aller beste jentelag?

DEL

Trener Ole Bergersen klør seg i hodet og sukker tungt. Ute på den grønne plenen har han over 30 spillere som forbereder seg til Dana Cup, men bare en keeper, og hun forlater Borre om kort tid. I høstsesongen skal 14-åringene til Borre spille med ett lag i interkretsserien for 16-åringer, som eneste representant fra Vestfold sammen med Runar. Det forplikter.

LANDSLAG: Martine Kristoffersen og Mina Schaathun Bergersen har i sommer deltatt på landslagssamling. Nå gleder de seg til Dana Cup.

LANDSLAG: Martine Kristoffersen og Mina Schaathun Bergersen har i sommer deltatt på landslagssamling. Nå gleder de seg til Dana Cup. Foto:

Keeperen flytter

– Vi fikk beskjed om flyttingen for noen timer siden. Vi ønsker ikke å fiske spillere fra andre klubber, men om det skulle være ei jente der ute et eller annet sted som vil stå i mål, så velkommen til Borre, sier Ole Bergersen, som med mange sesonger bak seg som spiller i Falk flere ganger har erfart at en god keeper i enkelte kamper kan være mer enn et halvt lag alene.

Reiser til Dana Cup

Men først skal 14-åringene til Borre til Dana Cup. Trenerne Ole Bergersen og Bjørn-Erik Bergmann har vært ansvarlig for gruppa i mange år. De forteller til Gjengangeren at de hele tida har satt miljøet i laget foran alt annet, og de er veldig forsiktige med topping.

– Derfor kommer vi til å stille to jevngode lag i Dana Cup. Dette skal være en sosial tur for hele laget, men likevel har vi ambisjoner selv om vi ikke stiller med et førstelag og et andrelag. Vi har mange gode spillere, forsikrer de to trenerne.

Landslagsspillere

Likevel har Borre Jenter 14 fått fram så å si halve kretslaget i Vestfold i denne årgangen, og i tillegg har Mina Schaathun Bergersen denne sommeren deltatt på en samling for kommende landslagsspillere. Der trente Mina sammen med Martine Kristoffersen fra Fauske Sprint i Nord-Norge. Martine har veldig nær familie i Horten, og når hun er her, trener hun sammen med Mina og de andre Borre-jentene.

LES OGSÅ: Nykirke og Borre knivet om cupavansement 

Nå gleder vi oss veldig til å spille sammen i Dana Cup, sier Mina og Martine.

Kretslagstreneren

Der skal Stein Olav Olsen være trener for lagene, og han har også ansvaret for den siste oppkjøringen i Borre Idrettspark. Treneren er godt kjent med spillerne på Borre gjennom samlinger på kretslaget, og han ser nå fram til å lede gjengen i kampene i Dana Cup. Dette blir et foreløpig farvel til Vestfold-fotballen for Stein Olav Olsen. Om få uker reiser treneren fra Store Bergan i Sandefjord til Trondheim for å studere.

LES OGSÅ: Mina drømmer om landslaget 

– Jeg er virkelig stolt av at vi klarer å samle så mange 14 år gamle jenter til trening midt i sommerferien tre ganger i uka. I tillegg er mange av spillere på banen nesten daglig for egentrening. Søndag reiser vi Danmark. Der skal vi overnatte på skole. Mange foreldre er med for å følge kampene våre, forteller Ole Bergersen.

Leiesoldater

Til Dana Cup har Borre også lånt tre spillere fra Teie i full forståelse med klubben i Tønsberg. Miljøet i jentefotballen i Vestfold er ikke større enn at noen klubber ser fordelen av å samarbeide.

– Ja, vi har 03-årgangen i Horten, sier trenerne Bergmann og Bergersen.

LES OGSÅ: Nervepirrende finalekamp 

– Men vi trenger en keeper, og det så raskt som mulig, legger de til, og håper på å finne ei jente som tar utfordringen.

Artikkeltags