Åsgårdstrand får stadig flere spillere: Til Dana Cup for å ha det gøy

DANA CUP: Søndag reiser over 40 fotballglade gutter til Danmark for å delta på Dana Cup.

DANA CUP: Søndag reiser over 40 fotballglade gutter til Danmark for å delta på Dana Cup. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag reiser hele tre åsgårdstrandslag til Danmark for å delta på årets Dana Cup. Vanligvis pleier ungdom å slutte med idrett i 14–16 årsalderen, men i Åsgårdstrand IF er ikke det tilfellet, her har derimot G16 laget økt i antall spillere.

DEL

Terje Simonsen som er foreldrekontakt på G16 laget kan fortelle at det er tre lag fra Åsgårdstrand IF som reiser for å delta på Dana Cup i år, og til å være en liten by er dette noe han kan skryte av.

– Vi reiser med to G16 lag og ett G17 lag. Vi samarbeider med Borre, så dermed har vi fått mulighet til å ha med et G17 lag også, forteller Simonsen.

Økt spillerantallet

Simonsen forklarer at laget har klart det mange fotballag sliter med når spillerne kommer opp i en viss alder. Istedenfor at spillerne har sluttet når de blir ungdommer, har laget faktisk økt antall spillere.

– Dette kommer nok av at vi har fornuftige ambisjoner på vegne av laget. Vi er seriøse og lytter til spillergruppa, men vi sørger også for at det er god stemning på treningene sånn at gutta syntes det er gøy, forteller Simonsen.

Flere spillere har også kommer over fra Ørn det siste halvåret.

– Det er godt samarbeid mellom spillerne og trenere. Facebook gjør det greit for oss å høre på gutta og hva de ønsker også, legger han til.

Fokus på å ha det gøy

Mye av grunnen til det vellykkede fotballaget er også trener Tom Brunstad. Han forteller at hovedfokuset på årets cup er likt som i fjor: Å ha det gøy. Dette er nemlig det andre året laget drar på Dana Cup.

– Men vi vet jo aldri, i fjor kom vi mye lengre enn vi forutså, og da kommer konkurranseinstinktet fram hos guttene med en gang, forteller Brunstad.


ENGASJERT: Trener Tom Brunstad er dedikert i jobben sin.

ENGASJERT: Trener Tom Brunstad er dedikert i jobben sin. Foto:

LEGG TIL: Krise etter Dana Cup: Borre-jentene mangler keeper

Sosial cup

Søndag er avreisedatoen for de 40 spillerne som reiser. Dana Cup en av verdens største fotballturneringer, og naturligvis er det ikke bare fotball som venter dem i Danmark. Guttene sier at Dana Cup er spesielt i forhold til andre cuper for da får de muligheten til å spille mot helt andre lag enn det de pleier, for eksempel fra andre land.

– Det er helheten med Dana Cup som er så bra, forteller Aksel Stangeby.

Guttene legger heller ikke skjul på at de gleder ekstra mye til disko.

– Det er veldig sosialt, og du får bo med kompisene dine i en uke, sier Kristen Brunstad.

GLEDER SEG: August Blindheim, Anders Øverlien Eskelund, Aksel Stangeby, Kristen Brunstad, Vegard Merkesvik, Andreas Røed Knutsen og Magnus Eskelund fra ÅIF gleder seg til Dana Cup.

GLEDER SEG: August Blindheim, Anders Øverlien Eskelund, Aksel Stangeby, Kristen Brunstad, Vegard Merkesvik, Andreas Røed Knutsen og Magnus Eskelund fra ÅIF gleder seg til Dana Cup. Foto:

Satser ikke

Guttene forteller at de er med på Dana Cup for moro skyld, og at de ikke satser. Likevel syntes de det er gøy å skulle reise til et helt annet land for å spille fotball.

– Det er litt godt å komme seg bort fra foreldre, ler Vegard Merkesvik.

LES OGSÅ: Forandringer i A-stallen: «Kråkejakta» starter lørdag

Godt miljø

– Jeg gleder meg alltid til treninger, forteller Anders Øverlien Eskelund.

FOTBALLGLEDE: På siste trening før avreise var det fokus blant gutta, men også god stemning.

FOTBALLGLEDE: På siste trening før avreise var det fokus blant gutta, men også god stemning. Foto:

Han byttet klubb til Åsgårdstrand i februar etter 12 år i Ørn, og stortrives nå.

Guttene har vært med på flere dugnader og flaskeinnsamlinger i år for å samle inn penger til laget. De skryter spesielt at det gode miljøet de har i fotballgruppa, og legger til slutt til at alle er velkomne på laget deres, uansett om de bor i Åsgårdstrand eller ikke.

Artikkeltags