(Tønsbergs Blad)

Ingunn Gravdal fra Barkåker var på rusletur i havna i Åsgårdstrand tirsdag morgen da hun plutselig la merke til noe som lå i snøen. Da hun gikk nærmere, så hun at det var en død måke som nærmest var surret inn av plast og tauverk.

– Jeg kan jo ikke vite 100 prosent hva som har skjedd, men for meg så det ut til at måka hadde fått tauverket rundt vingen og dermed ikke klart seg, forteller hun.

LES OGSÅ: Fant fuglereir av søppel

– Tragisk

Synet gjør henne trist.

– Det er tragisk. Det er så mye søppel rundt omkring. Det er ikke sånn det bør være. Det er trist at dyra må lide på grunn av vårt søppel. Folk må tenke seg om, sier hun.

Søppel i vannkanten har vært et problem i Åsgårdstrand den siste tiden. I forrige uke skrev Gjengangeren om at hauger av plast hadde strandet på en 300 meter lang strandstripe.Synet gjorde Terje Simonsen både skremt og oppgitt.

– Jeg kjenner at jeg blir skikkelig lei meg når jeg ser det, for jeg antar at det ligger like mye plast på de andre strender. Det har jeg ikke undersøkt. Saken er at plasten ikke blir liggende til strandryddedagen til våren. Det beste hadde vært om kommunen kunne sende ut en traktor og hente det, før sjøen trekker det ut igjen, sa Simonsen til Gjengangeren.

LES OGSÅ: – Omfanget synes å øke

Havner i maten

Når han tidligere har deltatt i strandryddeaksjoner, har han tenkt at nordmenn er så flinke til å kildesortere, at det egentlig ikke er et stort problem her, men etter dette har han kommet på andre tanker.

– Hvis det ikke blir hentet, vil sjøen ta med seg ut igjen, hvor det til sjuende og sist havner i maten vår. Vi vet jo at klimautslipp er vår tids store utfordring, men den usynlige forurensingen, er også en global trussel, uttalte Simonsen.