Nå vil kommunen ta betalt fra forurenserne

LEKKASJE: For en tid siden lakk 150 liter kabelolje ut fra en installasjon på Horten industripark. Hvis kommunen får det som de vil, kan det bli noe de ilegger gebyrer for, neste gang det skjer.

LEKKASJE: For en tid siden lakk 150 liter kabelolje ut fra en installasjon på Horten industripark. Hvis kommunen får det som de vil, kan det bli noe de ilegger gebyrer for, neste gang det skjer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunen ønsker å innføre gebyrer for saksbehandling og tilsynfra utbyggere som forurenser. Forslaget er sendt ut på høring.

DEL

«Alle har rett til et trygt og godt nærmiljø, og forurenser du, må du også betale for deg», skriver kommunen på sine hjemmesider.

Nå ønsker de en lokal forskrift som gjør det mulig å kreve gebyrer fra dem som forurenser. Nøyaktig hvor mye kommunen vil kreve for ulike typer forurensing, har de ikke spesifisert.

Forskriften vil gi kommunen adgang til å kreve gebyrer for de tjenester som kommunen er pliktig til å levere i henhold til regelverket for henholdsvis:

  • Opprydding i forurenset grunn ved bygge – og gravearbeider
  • Utslipp av sanitært avløpsvann fra bolighus, hytter og lignende, mindre enn 50 personer
  • Utslipp av kommunalt avløpsvann fra mindre tettbebyggelser
  • Utslipp av oljeholdig avløpsvann
  • Påslipp (til kommunalt ledningsnett)

Gebyrenes størrelse fastsettes i kommunens gebyrforskrift, og er ikke en del av lokal forskrift. Adgang til å kreve gebyrer vil sikre at arbeid innenfor et fagfelt ikke finansieres av andre fagfelt.

Fristen for innspill til høringen er 21. desember 2018.

LES OGSÅ:

Gjermund fra Horten vil redde verden med panteordning på plastsøppel (+)

Artikkeltags